Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:22 22 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi tineri au încercat să corupă un polițist din Valu lui Traian, cu 800 de euro. Decizie definitivă

ro

10 Nov, 2021 00:00 878 Marime text
 
  • Polițistului i s-a cerut „să fie băiat finuț“!
 
Cei doi tineri care au vrut să mituiască un polițist din Valu lui Traian, cu suma 800 de euro, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, rămân sub control judiciar!
 
Decizia este definitivă și a fost luată ieri de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța.
 
Unul dintre inculpați a luat un an și opt luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de dare de mită. Celălalt inculpat a primit trei ani cu executare (contopire cu o altă pedeapsă).
 
Tot prin decizia de condamnare, instanța a mentinut măsura sechestrului asigurator luată prin ordonanta din data de 24.02.2021 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanta, asupra sumei de 800 de euro, remisă cu titlu de „mită“, lucrătorului de politie din cadrul Postului de Politie Valu lui Traian, la data de 22 februarie 2021.
 
Dosarul a fost soluționat pe fond de Tribunalul Constanța.
 
Pedepsele au fost contestate la Curtea de Apel Constanța.

Primul termen în faza apelului a fost stabilit pentru începutul lunii decembrie 2021.
 
În actul de sesizare a instanței se arată că în data de 21 februarie 2021, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, la volanul autospecialei de poliție, în jurul orelor 16:30, polițistul a observat circulând pe „varianta“ localității un autoturism marca Ford, de culoare gri, în interiorul căruia se aflau patru tineri. La momentul respectiv, l-a identificat vizual pe conducătorul auto, despre care cunoștea că nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 
Întrucât a fost observat la rândul său de ocupanții vehiculului menționat, conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, astfel că pentru o perioadă de timp a pierdut contactul vizual cu autoturismul.
 
Polițistul a pornit în urmărirea acestuia, iar după ce l-a căutat aproximativ 30 de minute prin localitate, l-a observat circulând pe străzile din zona centrală.
 
Ca urmare a faptului că la momentul respectiv se afla singur în autospecială, l-a sunat pe colegul său de la Poliția Locală, aflat în timpul serviciului și i-a solicitat să taie calea autoturismului menționat, indicându-i direcția de deplasare a acestuia.
 
De pe locul din dreapta spate al vehiculului a coborât un bărbat, persoană pe care o cunoștea de asemenea din localitate, acesta fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni. În continuare i-a condus la sediul postului de poliție pe șofer și pe pasagerul din dreapta-față, permițându-le celorlalți doi bărbați să plece.
 
La scurt timp, bărbatul care a coborât de pe locul din dreapta spate al vehiculului s-a deplasat la sediul instituției, pătrunzând în biroul în care lucrătorul de poliție se afla cu șoferul. Celălalt tânăr, ocupant al autoturismului pe locul din dreapta-față, fusese plasat într-un alt birou, fiind supravegheat de polițistul local.
 
În acest context, pasagerul de pe locul din dreapta spate al vehiculului a început să îl roage pe polițist „să fie băiat finuț“.
 
În acest context, bărbatul i-a promis polițistului că îi va oferi diverse sume de bani, în scopul menționat, acesta avansând inițial suma de 300 de euro, crescând mai apoi cuantumul sumei pe care urma să i-o remită la 500 de euro, pentru ca lucrătorul să nu îi întocmească dosar penal.
 
Polițistul a declarat că, la un moment dat, acesta a scos din buzunare mai multe bancnote de câte 50 euro, pentru a dovedi că avea bani asupra sa, iar la îndemnul său, a procedat în mod similar și conducătorul auto.
 
Polițistul a precizat că după formularea „ofertelor“ inițiale din partea inculpatului, în scopul probării demersului infracțional, a pornit înregistrarea audio pe telefonul mobil proprietate personală.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Să moară familia mea! Tu ești băiat bun și eu cu tine“ Interceptări din dosarul polițistului din Valu lui Traian. A refuzat 800 de euro mită!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii