Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:57 28 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vameș din Constanța, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Procesul, amânat (video)

ro

16 Feb, 2020 11:31 2492 Marime text
Dosarul în care Radu Ioan Hristovici, la data faptelor funcţionar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, a primit un nou termen. Cauza a fost amânată de judecătorii Tribunalului Constanța pentru data de 11 martie, în vederea audierii unor martori din lucrări.  
 
Oricare va fi decizia Tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Radu Ioan Hristovici a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa.
 
Cu privire la acest dosar, Andrei Bodean, procurorul șef al DNA Constanța, a declarat:  Colegii mei au dispus trimiterea în judecată a unui funcționar vamal, care își desfășura activitatea în Portul Midia, pentru luare de mită, în legătură cu exportul unor animale vii. Cei doi mituitori au încheiat cu procurorii DNA acorduri de recunoaștere a vinovăției“.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În datele de 5 mai, respectiv 12 mai 2018, inculpatul Hristovici Radu Ioan, în calitatea menționată mai sus, a primit de la Nasreddin Aswad și Naim Jabanou suma totală de 5.500 lei (3.000 lei și 2.500 lei) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităților vamale pentru exportul de animale vii în cazul societăților comerciale administrate de cei doi oameni de afaceri. Banii respectivi au fost remiși de cei doi oameni de afaceri pentru a se proteja de eventuale probleme, cum ar fi întârzierea efectuării operațiunilor vamale.
 
În cauză, în prezența avocaților, inculpații Nasreddin Aswad și Naim Jabanou au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv: 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
 
Citește și
 

Andrei Bodean, procurorul șef al DNA Constanța, face declarații importante. Este vizat cazul unui vameș acuzat de luare mită (Video)

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii