Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:52 01 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vameș din Constanța, trimis în judecată de DNA. Azi, un nou termen. Care sunt acuzațiile. Procesul a fost suspendat în martie (video)

ro

12 Aug, 2020 00:00 2392 Marime text
  • Procesul a fost suspendat din data de 16 martie, în baza art.43 alin.2 din Decretul Preşedintelui României nr.195/16.03.2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.

Azi, la Tribunalul Constanța va avea loc un nou termen în dosarul în care Radu Ioan Hristovici, la data faptelor funcționar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, a fost deferit justiției de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța. Cel în cauză este acuzat de două infracțiuni de luare de mită.
 
Procesul a fost suspendat din data de 16 martie, în baza art.43 alin.2 din Decretul Preşedintelui României nr.195/16.03.2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În datele de 5 mai, respectiv 12 mai 2018, inculpatul Hristovici Radu Ioan, în calitatea menționată mai sus, a primit de la Nasreddin Aswad și Naim Jabanou suma totală de 5.500 lei (3.000 lei și 2.500 lei) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităților vamale pentru exportul de animale vii în cazul societăților comerciale administrate de cei doi oameni de afaceri. Banii respectivi au fost remiși de cei doi oameni de afaceri pentru a se proteja de eventuale probleme, cum ar fi întârzierea efectuării operațiunilor vamale.
 
În cauză, în prezența avocaților, inculpații Nasreddin Aswad și Naim Jabanou au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv: un an și șase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de doi ani și interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
 
Video -


Citește și:
 

Un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanța cere să fie eliberat condiționat! Cine este, ce pedeapsă a primit și când se va lua decizia finală

A început procesul femeie și l-a terminat bărbat. Cazul s-a judecat la Constanța. Despre ce este vorba
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii