Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:07 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA nu renunță la acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu medicul Cristina Chiriloaie, din Constanța

ro

26 Jun, 2021 00:00 1706 Marime text

  • Primul termen al contestației DNA a fost stabilit pentru data de 27 ianuarie 2022.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins acordul de recunoaștere a vinovăției a încheiat de Cristina Chiriloaie, medic de familie, cu procurorii DNA Constanța. În continuare, judecătorii au decis să trimită dosarul procurorului DNA în vederea continuării urmării penale.
 
Nemulțumiți, procurorii DNA au contestat decizia Tribunalului Constanța, la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 27 ianuarie 2022.
 
Medicul este acuzat de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și de favorizarea făptuitorului.
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„La data de 26 februarie 2019, inculpata Chiriloaie Cristina, în calitate de medic de familie, ar fi eliberat unei persoane condamnate într-o cauză penală a DNA o adeverință din care rezulta că aceasta nu este aptă pentru muncă, deși cunoștea că acest document nu putea fi emis decât de un medic specializat în medicina muncii.
 
Consecința acestui demers ar fi fost aceea că persoana condamnată nu și-a mai executat obligația stabilită conform deciziei penale a Curții de Apel Constanța, ce consta în efectuarea unei munci neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile.
 
În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 3 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani“.

 
Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.
 
Cu referire la toate cauzele anterior menționate, facem precizarea că trimiterea în judecată și acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Notar public din Constanța, trimis în judecată! (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii