Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA își deschide larg porțile! Sunt vacante peste 20 de posturi. Iată unde

ro

12 Mar, 2024 13:31 3780 Marime text



În perioada 11 martie 2024 – 31 mai 2024, Direcția Națională Anticorupție organizează interviul pentru numirea procurorilor cu funcții de execuție în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, pentru ocuparea unui număr de 22 de posturi de procuror, după cum urmează:
 
a) la Structura centrală a direcției – 11 posturi din care:
- Secția de combatere a corupției: 4 posturi;
- Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție: 3 posturi;
- Secția judiciară: 3 posturi;
- Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupție săvârșite de militari: 1 post;
 
b) la Serviciile teritoriale ale direcției – 11 posturi din care:
- Serviciul teritorial Alba-Iulia: 2 posturi;
- Serviciul teritorial Bacău: 1 post;
- Serviciul teritorial Brașov: 2 posturi;
- Serviciul teritorial Galați: 1 post;
- Serviciul teritorial Oradea: 2 posturi;
- Serviciul teritorial Ploiești: 2 posturi;
- Serviciul teritorial Suceava: 1 post;
La concurs se pot înscrie procurorii care îndeplinesc condițiile de participare prevăzute de art. 94 rap. la art. 86 alin. (2) din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, cu aplicarea art. 168 alin. (2) din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, precum și disp. art. 3 din Regulamentul privind numirea procurorilor în funcții de execuție la Direcția Națională Anticorupție și revocarea din aceste funcții aprobat prin Hotărârea Secției pentru procuror nr. 1107/31 august 2023, publicată în Monitorul Oficial nr. 795/4 septembrie 2023, respectiv:
a) să nu fi fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani, cu excepția cazurilor în care a intervenit radierea sancțiunii disciplinare;
b) să aibă o bună pregătire profesională;
c) să aibă o conduită morală ireproșabilă;
d) să aibă o vechime de cel puțin 10 ani în funcția de procuror sau judecător, calculată la data susținerii probei interviului (la calcularea condiției minime de vechime pentru a participa la concurs se ia în considerare perioada în care procurorul a avut calitatea de auditor de justiție, în conformitate cu dispozițiile art. 168 alin. 2 din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, art. 30 din Regulament).
 
Postul vacant din cadrul Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupție săvârșite de militari din cadrul structurii centrale a direcției poate fi ocupat exclusiv de procurori militari.
 
Concursul constă în susținerea unui interviu în fața comisiei de interviu. Conform art. 94 rap. la art. 86 alin. (13) din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, precum și ale art. 12 din Regulament, în cadrul interviului se testează abilitățile, aptitudinile și motivația candidaților și se va urmări:
a) verificarea pregătirii profesionale;
b) verificarea capacității de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea;
c) verificarea rezistenței la stres;
d) existența unei conduite morale ireproșabile, precum și a altor calități specifice, respectiv: complexitatea și diversitatea activităților, motivația candidatului, inițiativă și creativitate;
e) activitatea desfășurată de candidați, cunoașterea unei limbi străine și cunoștințele de operare pe calculator.
 
Interviul va avea loc la sediul Direcției Naționale Anticorupție din str. Știrbei Vodă nr. 79-81, sector 1, București, ora urmând să fie comunicată din timp candidaților.
 
Înscrierea candidaților la concurs se face, până la data de 22 martie 2024, inclusiv. Dosarele de înscriere vor fi depuse la comisia de organizare a concursului, într-unul din următoarele moduri:
- personal la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Piața Valter Mărăcineanu nr. 1-3, etaj 4, sector 1, București, c.p.: 010155;
- prin email la adresa resurseumane@pna.ro;
- prin fax la numărul 0372.69.80.59;
- prin serviciile poștale sau de curierat rapid.
 
Cererile de înscriere care vor fi depuse prin serviciile poștale sau de curierat rapid vor purta pe plic data expediției și vor fi înaintate și prin fax sau email la comisia de organizare, la numărul 0372.69.80.59, respectiv la adresa de email resurseumane@pna.ro.
După înscriere, în vederea publicării rezultatelor, candidaților li se atribuie un cod alcătuit dintr-o literă și 4 cifre de către comisia de organizare a concursului, care se comunică pe adresa de mail menționată în cuprinsul cererii, conform art. 4 alin. (4) din Regulament.
Cererile de înscriere vor fi însoțite de un curriculum vitae conform modelului comun european și de o copie a actului de identitate.
 
La cererea de înscriere la concurs se anexează următoarele: cel mult 10 acte judiciare întocmite de candidat în ultimii 5 ani de activitate (în format electronic, pe suport optic tip CD/DVD sau stick memorie), precum și orice alte înscrisuri pe care le consideră relevante, în limba română, inclusiv cu privire la cunoașterea unei limbi străine și cunoștințe de operare pe calculator, în măsura în care deține astfel de documente.

Calendarul estimativ de desfășurare a concursului, tematica concursului și cererea tip de înscriere la concurs sunt anexate prezentului anunț.

Detalii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 021 312 14 97/int. 2125, 2660.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

DNA angajează telefonist! Se cer studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii