Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanța vrea ca Vasile „Americanu” să rămână în arest

ro

09 Jul, 2021 00:00 2174 Marime text
 
  • Surse juridicare arată că în prezenta cauză, procurorii DNA fac cercetări și pentru șantaj. Prejudiciul ar fi de peste 10 milioane de lei.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa vor ca Vasile Boşnigeanu, zis „Vali Americanul“, și Costel Ivan, ambii din Călărași, să rămână în arest preventiv!
 
Solicitarea va fi analizată de Tribunalul Constanța pe data de 12 iulie 2021.
 
Oricare va fi decizia, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Surse juridicare arată că în rezenta cauză, procurorii DNA fac cercetări și penru șantaj. Prejudiciul ar fi de peste 10 milioane de lei.
 
Potrivit Adevărul de Galați, Vasile „Americanu” este cunoscut în showbizul românesc pentru petrecerile cu lăutari celebri, iar în 2010 a fost condamnat definitiv. Judecătorii au concluzionat că acesta se face vinovat de comandarea şi finanţarea, în 2008,  a unui asasinat care-l avea ca ţintă pe rivalul său Cristinel Ghencea, zis „Chirmuş”, conform Adevărul de Galați.
 
Potrivit datelor puse la dispoziție de Confidas.ro, platformă consultată la data de 24 iunie 2021, Vasile Boşnigeanu deține patru societăți comerciale, respectiv Amertrans SRL, Bio Recycle Solution SRL, Food Frigo Meat SRL și Util Machinery Expert SRL, toate cu sediul în Călăraşi.
 
Date despre Amertrans SRL
 
SC Amertrans SRL a fost înființată în 2006 și are ca obiect de activitate „Transporturi rutiere de mărfuri“.
 
Bio Recycle Solution SRL a fost înființată în luna octombrie 2020  și are ca obiect de activitate „Activităţi de închiriere şi leasing cu autovehicule rutiere grele“.
 
Tot în luna octombrie 2020 a fost înființată și Food Frigo Meat SRL, cu obiect de activitate „Comerţ cu ridicata al cărnii şi produselor din carne“.
 
Util Machinery Expert SRL a fost înființată tot în luna octombrie 2020. Firma are ca obiect de activitate „Transporturi rutiere de mărfuri“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
DNA nu renunță la acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu medicul Cristina Chiriloaie, din Constanța
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii