Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iulian Grigorenco, Niculae Stănică, Stan Alexandru și Emanuel Bahica, cercetați de Andrei Bodean, șeful DNA Constanța

ro

02 Feb, 2021 00:00 8474 Marime text
  • Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Tribunalul Constanța a decis, ieri, arestarea a patru persoane (trei în preventiv și una la domiciliu) pentru trafic de droguri, punerea în circulație de valori falsificate, camătă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Dosarul este instrumentat de procurorul Andrei Bodean, procuror șef al DNA Constanța. Mandatele emise nu sunt definitive, ele putând fi contestate la Curtea de Apel Constanța.

Conform anchetatorilor, prezentul dosar s-a disjuns din cauza penală privindu-l pe comisarul-șef Cornel Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, județul Constanța, bănuit de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada august 2020 – 31 ianuarie 2021, pe raza municipiului Constanța, cei patru inculpați ar fi vândut unor persoane fizice cantitatea de peste 8 grame de droguri de mare risc (canabis, cocaină) și 30 comprimate ecstasy (MDMA).

În același context, inculpații ar fi încercat să pună în circulație un număr de 10 bancnote a câte 50 euro fiecare, falsificate.

De asemenea, la domiciliile a doi dintre inculpați (unul dintre ei ocupându-se și cu activități de cămătărie) au fost găsite 205 comprimate ecstasy (MDMA), 79,7 grame canabis și nouă cartușe cu glonț care erau deținute fără drept.

Ieri, Tribunalul Constanța a decis arestarea preventivă a lui Niculae Stănică, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, trafic de droguri, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de droguri, Grigorenco Iulian, cercetat sub aspectul săvârțirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, și punerea în circulație de valori falsificate și Stan Alexandru, cercetat sub aspectul săvârțirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 01.02.2021 la data de 02.03.2021, inclusiv.

Totodată, Tribunalul a admis propunerea de arest la domiciliu formulată de DNA Constanța de luare a măsurii arestului la domiciliu față de inculpatul Bahica Emanuel, cercetat sub aspectul săvârțirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, pentru o durată de 30 zile, de la data de 30 de zile, de la data de începând cu data de 01.02.2021 şi până la data de 02.03.2021, inclusiv,

Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.

Mandatele pot fi contestate la Curtea de Apel Constanța.


Citește și

Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie, trimis în judecată de DNA. Ce spune chestorul Constantin Adrian Glugă, șeful IPJ

Comisarul şef Gabriel Coteanu contestă controlul judiciar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii