Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grigorenco Iulian, Stan Alexandru, Stănică Niculae, arestați preventiv la cererea DNA, contestă mandatele. Ce decizie a primit comisarul-șef Coteanu

ro

04 Feb, 2021 00:00 3779 Marime text
  • Mandatele de arestare preventivă emise de Tribunalul Constanța au fost contestate la Curtea de Apel Constanța.
  • Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis menținerea comisarului șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie sub control judiciar.

Iulian Grigorenco, Alexandru Stan și Niculae Stănică, arestați preventiv zilele trecute de Tribunalul Constanța, la solicitarea procurorilor DNA, cer să fie puși în libertate. Cei trei au contestat mandatele de arestare la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă. Iulian Grigorenco, Alexandru Stan și Niculae Stănică și Emanuel Bahica (arestat la domiciliu) sunt cercetați într-un dosar disjuns din cauza penală în care comisarul șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, este acuzat de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu. Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis menținerea comisarului șef Coteanu sub control judiciar.
 
Revenind la dosarul în care sunt cercetați cei patru (Iulian Grigorenco, Alexandru Stan, Niculae Stănică și Emanuel Bahica), potrivit DNA, în ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
„În perioada august 2020 – 31 ianuarie 2021, pe raza municipiului Constanța, cei patru inculpați ar fi vândut unor persoane fizice cantitatea de peste 8 grame de droguri de mare risc (canabis, cocaină) și 30 comprimate ecstasy (MDMA).
În același context, inculpații ar fi încercat să pună în circulație un număr de 10 bancnote a câte 50 euro fiecare, falsificate“.
 
„De asemenea, la domiciliile a doi dintre inculpați (unul dintre ei ocupându-se și cu activități de cămătărie) au fost găsite 205 comprimate ecstasy (MDMA), 79,7 grame canabis și nouă cartușe cu glonț care erau deținute fără drept“, potrivit DNA.
 
Zilele trecute, Iulian Grigorenco, Alexandru Stan și Niculae Stănică au fost arestați preventiv. Asta în timp ce Emanuel Bahica a fost arestat la domiciliu.
 
Primii trei au contestat mandatele de arestare preventivă emise de Tribunalul Constanța, la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul celor patru este disjuns din cauza penală în care comisarul șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, este acuzat de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.
 
Ieri, în dosarul comisarului șef Coteanu, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis menținerea acestuia sub control judiciar, hotărârea fiind una definitivă.
 
Pe data de 21 ianuarie 2021, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar luat față de Coteanu, însă a înlăturat din conținutul măsurii preventive obligația de a nu deține, folosi și purta arme.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de Coteanu la Curtea de Apel Constanța, instanță care ieri a admis contestaţia formulată de comisarul-șef.
 
În urma rejudecării, Curtea de Apel a dispus modificarea, în parte, a obligaţiilor stabilite prin ordonanţa DNA (...), în sensul că „pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Coteanu Gabriel trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, Ia judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei. Menţine restul obligaţiilor instituite în sarcina inculpatului“.
 
Citește și
 
Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie, trimis în judecată de DNA. Ce spune chestorul Constantin Adrian Glugă, șeful IPJ
 
A treia condamnare în dosarul lui Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii