Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Tribunal DNA a reținut patru bărbați. Legături cu dosarul fostului șef al Poliției Eforie. Cine a fost arestat

ro

01 Feb, 2021 14:58 2823 Marime text


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 31 ianuarie 2021, a patru inculpați, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de droguri, punerea în circulație de valori falsificate, camătă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Prezentul dosar s-a disjuns din cauza penală privind săvârșirea de către inculpatul Coteanu Cornel Gabriel, la data faptei șef al Poliției Eforie, județul Constanța, a infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu (comunicat nr. 506 din 1 septembrie 2020).

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada august 2020 – 31 ianuarie 2021, pe raza municipiului Constanța, cei patru inculpați ar fi vândut unor persoane fizice cantitatea de peste 8 grame de droguri de mare risc (canabis, cocaină) și 30 comprimate ecstasy (MDMA).

În același context, inculpații ar fi încercat să pună în circulație un număr de 10 bancnote a câte 50 euro fiecare, falsificate.

De asemenea, la domiciliile a doi dintre inculpați (unul dintre ei ocupându-se și cu activități de cămătărie) au fost găsite 205 comprimate ecstasy (MDMA), 79,7 grame canabis și nouă cartușe cu glonț care erau deținute fără drept.

Celor patru inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 01 februarie 2021, inculpații sunt prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de luare a măsurilor arestării preventive și a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Oficial de la Tribunal 

Admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe lângă ÎCCJ - DNA ST Constanţa formulată în dosarul de urmărire penală nr.134/P/2020.

Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Stănică Niculae, , cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, prev de art.351 C.p., trafic de droguri, prevăzută de art.2 alin.1 C.pen., nerespectarea regimului armelor și munițiilor, prevăzută de art.342 alin.1 C.pen. și trafic de droguri, prevăzută de art.2 alin.1 C.pen., Grigorenco Iulian, cercetat sub aspectul săvârțirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, prevăzută de art.2 alin.2 C.pen. cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen. și punerea în circulație de valori falsificate, prevăzută de art.313 alin.1 C.pen. raportat la art.310 alin.1 C.pen. cu aplicarea art.316 C.pen., cu aplicarea art.41 alin.1 C.pen. și Stan Alexandru, cercetat sub aspectul săvârțirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, prevăzută de art.2 alin.2 din Legea nr.143/2000 cu aplicarea art.41 alin.1 C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 01.02.2021 la data de 02.03.2021, inclusiv. În baza art.230 Cod procedura penala,

Dispune emiterea de îndată a câte unui mandat de de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Stănică Niculae, Grigorenco Iulian şi Stan Alexandru.

Admite propunerea de arest la domiciliu formulata de Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DNA-ST Constanţa formulată în dosarul de urmărire penală nr.134/P/2020 de luare a măsurii arestului la domiciliu față de inculpatul Bahica Emanuel.

Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Bahica Emanuel, cercetat sub aspectul săvârțirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, prevăzută de art.2 alin.2 din Legea nr.143/2000, pentru o durată de 30 zile, de la data de 30 de zile, de la data de începând cu data de 01.02.2021 şi până la data de 02.03.2021, inclusiv,

Impune inculpatului Bahica Emanuel obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte casă de locuit din mun.Constanța, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

Executorie de la pronunţare.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii