Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:22 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanța a trimis în judecată un cetățean acuzat de șantaj și înșelăciune

ro

24 Jul, 2020 00:00 753 Marime text
  • Inculpatul ar fi exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate cu scopul de a o determina să renunţe la pretenţiile financiare faţă de el, care depăşeau valoarea de 10.000 euro.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de șantaj și încelăciune (dosar 4138/118/2020)
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanţa 
 
Inculpatul a fost arestat preventiv în perioada august – septembrie 2018.
 
În referatul de arestare întocmit de procurorii se arată, printre altele că „prin ordonanţa nr. (...)/2018 din data de 08.06.2018 a DNA - Serviciul Teritorial Constanţa s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la infracţiunea de: şantaj, constând în aceea că, în anul 2018, inculpatul, administrator al SC ( ... ) SRL, a exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate (...), de asemenea administrator de societate comercială, cu scopul de a o determina să renunţe la pretenţiile financiare faţă de el, care depăşeau valoarea de 10.000 euro“.
 
Prin ordonanţa nr. ( ... )/2018 din data de 27.07.2018 a DNA - ST Constanţa s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:
 
înşelăciune (...) constând în aceea că, în executarea contractului de fumizare materiale nr. 640/22.11.2017, în calitate de administrator al furnizorului SC ( ... ) SRL, a indus în eroare reprezentantul persoanei vătămate SC (...) SRL, beneficiarul contractului, cu privire la calitatea şi implicit, preţul, betonului livrat, net inferioare celor convenite prin contract, provocând o pagubă societăţii cumpărătoare şi obţinând un folos patrimonial injust pentru societatea sa, realizare a unei construcţii fără respectarea reglementarilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţă, în forma participaţiei improprii (...) constând în aceea că, livrând un beton net inferior celui corespunzător edificării unui bloc de locuinţe, care nu permitea construcţia unei asemenea clădiri, inculpatul l-a ajutat, cu intenţie, pe ( ... ) să săvârşească fără vinovăţie infracţiunea prevăzută de art. 35, alin. l din Legea nr.10/1995
 
şantaj, prevăzuta de art. 131 din Legea nr.78/2000, raportat la art. 207, alin. 1 şi 3 C.pen., constând în aceea că, în anul 2018, în calitate de administrator al SC (...) SRL, prin intermediul (...), a exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate (...), de asemenea administrator al unei societăţi comerciale, cu scopul de a o determina să renunţe la demersurile privind rezilierea unui contract comercial, urmărind obţinerea pentru sine, în mod injust, a unui folos material, mai mare de 10.000 de euro, toate cu aplicarea art. 38 alin.1 C.pen.
 
Prin ordonanţa din data de 30.07.2018 a DNA - ST Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul sub aspectul săvârşirii infracţiunilor arătate mai sus.

 
Citește și
 
Fermă de capre la Săcele Doi cetățeni străini, trimiși în judecată de procurorii DNA Constanța (rechizitoriu)

Un nou termen în cazul fostei șefe a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Tulcea

Doi foști primari din Constanța, trimiși în judecată de DNA, condamnați. Dosarul, în apel, a primit un nou termen
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii