Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 25 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Director din Primăria Eforie, la judecată cu ANI, după ce inspectorii de integritate au vorbit despre „avere nejustificată“, în cazul său

ro

14 Mar, 2022 00:00 2049 Marime text
  • Noul dosar a fost înregistrat la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel sub indicativul 167/36/2022.
  • Reclamant în cauză este Daniel Manea, în timp ce pârâtul este Agenția Națională de Integritate, iar obiectul dosarului este repezentat de „conflict de interese/incompatibilitate – constatate de ANI Raport evaluare nr. 7483/G/II/17.02.2022“.
  • La 17 februarie 2022, ANI anunța că „a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.337.528 de lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Manea Daniel în perioada supusă evaluării“.
 
După ce Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța în legătură cu situația directorului Daniel Manea, din cadrul Primăriei Orașului Eforie, acesta a contestat, la rândul său, raportul întocmit de inspectorii de integritate.
 
Noul dosar a fost înregistrat la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel sub indicativul 167/36/2022.
 
Reclamant în cauză este Daniel Manea, în timp ce pârâtul este Agenția Națională de Integritate, iar obiectul dosarului este repezentat de „conflict de interese/incompatibilitate – constatate de ANI Raport evaluare nr. 7483/G/II/17.02.2022“.
 
Ce au spus inspectorii de integritate
 
Amintim, la data de 17 februarie 2022, ANI menționa legat de Daniel Manea, „director executiv al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Orașului Eforie, județul Constanța“, următoarele:
 
„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.337.528 de lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Manea Daniel în perioada supusă evaluării“.
 
Totodată, s-a făcut mențiunea că „Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel  Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Manea Daniel“.
 
 
Așa s-a format pe rolul Curții de Apel Constanța dosarul 128/36/2022, în care petentul este Agenția Națională de Integritate, iar intimați sunt Daniel Manea și Raluca Maria Manea.
 
Urmează ca, în cele două procese, Curtea de Apel Constanța să fixeze datele primelor înfățișări.
 
Oricare vor fi deciziile luate în cauză de judecătorii Curții de Apel, acestea vor putea fi atacate la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ce bunuri dețin directorul din Primăria Eforie și fostul comisar al Gărzii de Mediu Constanța, cercetați de ANI pentru averi nejustificate (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii