Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT, percheziții în Constanța! Ce au găsit mascații în casa unui minor

ro

13 Dec, 2022 10:09 1913 Marime text



Minorul, de 16 ani, din Constanța, acuzat de trafic internațional de droguri de mare risc, respectiv trafic de droguri de risc și mare risc, a fost plasat sub control judiciar!
 
Judecătorii au dispus înlocuirea masurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul minor cu măsura preventiva a controlului judiciar.
 
Hotărârea este definitivă.
 
Dosarul a fost instrumentat de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța.
 
Amintim că în cauză, polițiștii de combatere a criminalității organizate au depistat, în flagrant delict, în municipiul Constanța, un minor, de 16 ani, imediat după ce ar fi ridicat un colet poștal, ce conținea 2 sticle de culoare maro, etichetate „Oxycodone”.
 
Ulterior, polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța, la locuința celui în cauză, în urma celor 2 acțiuni fiind ridicate droguri de risc și mare risc: 505,3 ml de lichid incolor de conține ca substanță activă oxicodonă, 24 de comprimate ce conțin ca substanță activă clonazepam, 19 comprimate în care s-au pus în evidență clonazepam, cocaină și ketamină, precum și un fragment de comprimat ce conține ca substanțe active clonazepam și cocaină.
 
Recent, în urma administrării probatoriului în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța a dispus trimiterea în judecată a minoriului.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.
 
 Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii