Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 26 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii din dosar Un jandarm și doi polițiști din Constanța, trimiși în judecată pentru purtare abuzivă! Începe procesul

ro

08 Nov, 2022 00:00 2013 Marime text
 
 
  • Potrivit unor surse judiciare, în preajma Crăciunului din 2019, o femeie, din Medgidia, a apelat Serviciul Unic de Urgență 112 și a reclamat că ar fi fost agresată de ginere.
  • La fața locului s-ar fi deplasat o echipă mixtă din care ar fi făcut parte cei trei inculpați, care l-ar fi identificat pe agresor. Cel din urmă susține că ar fi fost agresat de oamenii legii, context în care a formulat o plângere penală, care s-a transformat într-un dosar penal.
  • Acum, povestea urmează să fie lămurită în instanță!
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Prin rechizitoriul nr. 432/P/2020, procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a trei inculpați (un angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa - Detaşamentul 7 de Jandarmi Medgidia, un agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia - Biroul de Ordine Publică și tot un agent şef principal de poliţie în rezervă - Poliţia Municipiului Medgidia - Biroul de Ordine Publică) acuzați de comiterea infracţiunii de purtarea abuzivă.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, instanță care, în faza camerei preliminare, a respins cererile şi excepţiile formulate de către inculpaţi, ca neîntemeiate.
 
Pe cale de consecință, tribunalul a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 432/P/2020 din data de 03.06.2022 al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Astfel, instanța a dispus începerea judecăţii faţă de inculpaţii: A.A. - angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa - Detaşamentul 7 de Jandarmi Medgidia, cu gradul de plutonier major, fără antecedente penale, pentru comiterea infracţiunii de purtarea abuzivă, B.B. - agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia - Biroul de Ordine Publică, fără antecedente penale, pentru comiterea infracţiunii de purtarea abuzivă, şi C.C. - agent şef principal de poliţie în rezervă - Poliţia Municipiului Medgidia - Biroul de Ordine Publică, fără antecedente penale, pentru comiterea infracţiunii de purtarea abuzivă.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Potrivit unor surse judiciare, în preajma Crăciunului din 2019, o femeie, din Medgidia, a apelat Serviciul Unic de Urgență 112 și a reclamat că ar fi fost agresată de ginere.
 
La fața locului s-ar fi deplasat o echipă mixtă din care ar fi făcut parte cei trei inculpați, care l-ar fi identificat pe agresor. Cel din urmă susține că ar fi fost agresat de oamenii legii, context în care a formulat o plângere penală, care s-a transformat într-un dosar penal.
 
Acum, povestea urmează să fie lămurită în instanță!
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Doi polițiști locali din județul Constanța, trimiși în judecată pentru că ar fi bătut un cetățean, în timp ce îl conduceau la sediul Poliței
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii