Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi polițiști locali din județul Constanța, trimiși în judecată pentru că ar fi bătut un cetățean, în timp ce îl conduceau la sediul Poliței

ro

21 Apr, 2022 00:00 2600 Marime text
 
  • Procurorii spun că un polițist local îl ținea pe cetățean, iar celălalt i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona feței și a abdomenului, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale.
  • Recent, instanța a dispus începerea judecății cauzei privindu-i pe cei doi inculpaţi.
 
Doi polițiști locali din județul Constanța, cercetați de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, au fost trimiși în judecată! În rechizitoriul procurorilor se arată că, în urmă cu aproximativ doi ani, agenții de poliție locală ar fi agresat un cetățean, în timp ce îl conduceau la sediul Poliței Locale. Recent, instanța a dispus începerea judecății cauzei privindu-i pe cei doi inculpaţi.
 
Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
 
Conform procurorilor, la data de 28 iulie 2019, în jurul orei 21.00, în timp ce îl conduceau la sediul Poliței Locale din comună, inculpații A.A.. și C.C., agenți de poliție comunitară, l-au agresat fizic pe numitul P.A, numitul A.A. ținându-l pe acesta în timp ce C.C. i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona feței și a abdomenului, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale.
 
Cei doi polițiști au fost trimiși în judecată de procurori pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.
 
Recent, instanța de judecată a constatat legalitatea sesizării instanței sub aspectul competenșei materiale și teritoriale, a constatat legalitatea sesizării instanței sub aspectul regularității rechizitoriului emis, a constatat legalitatea administrării probelor în cursul urmăririi penale, precum și legalitatea efectuării actelor de urmărire penală.
 
Instanța a dispus începerea judecății cauzei privindu-i pe inculpaţii C.C., pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 rap. la art. 193 alin. 2 C.pen. şi A.A., pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 rap. la art. 193 alin. 2 C.pen.
 
Decizia nu este una definitivă.
 
Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ) – Arhivă ZIUA de Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
O fată de 15 ani, agresată sexual în curtea unui liceu din Constanța! Trei copii, trimiși în judecată
 
   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii