Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă în cazul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA!

ro

20 Jul, 2023 18:00 2719 Marime text
 
 
  • Potrivit DNA, Liviu Cristian Negoiță, la data faptei și în prezent primar al orașului Cernavodă, județul Constanța, este suspectat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat definitiv în dosarul în care Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, județul Constanța, a fost deferit justiției de procurorii DNA!

Conform portalului instanțelor de judecată, joi, 20 iulie 2023, Curtea de Apel a menținut decizia Tribunalului Constanța, din 9 martie 2023, prin intermediul căreia s-a constatat legalitatea sesizării instanței, cu rechizitoriul DNA, a administrării probelor și a dispus trimiterea dosarului la completul penal pentru începerea judecății.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă, context în care, în perioada următoare, Tribunalul Constanța va stabili un prim termen de judecată.
 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit DNA, Liviu Cristian Negoiță, la data faptei și în prezent primar al orașului Cernavodă, județul Constanța, este suspectat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

 

În perioada aprilie 2017- august 2019, inculpatul Negoiță Liviu Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, un număr de 33 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Cernavodă, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 9.307.790 lei, în folosul unui club sportiv.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.


Consiliul Local Cernavodă nu a aprobat constituirea ca parte civilă împotriva inculpatului Negoiță Liviu Cristian.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Procurorul Andrei Bodean rămâne șeful DNA Constanța! CV-ul, averea și interesele! (DOCUMENTE)
 
DNA Constanța l-a trimis în judecată pe fostul director al Gărzii de Coastă!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii