Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la 20 de lei la 100 de euro „Meniul șpăgilor“ în cazul șoferilor condamnați la Tulcea, pentru dare de mită! Decizia finală, la Constanța

ro

01 Jun, 2021 00:00 2716 Marime text
  • 20 de lei pentru lipsa centurii de siguranță.
  • 20 de lei pentru neprezentarea documentelor la control cu ocazia verificării acestuia în traficul rutier.
  • 50 lei pentru echiparea autoturismului cu anvelope necorespunzătoare.
  • 50 lei pentru neacordare de prioritate și trecere peste marcajul longitudianl continuu.
  • 100 eu ro pentru lipsă poliță de asigurare RCA.

Judecătorii de la Tribunalul Tulcea au motivat sentința prin care au decis condamnarea în primă instanță a mai multor șoferi (aproape 20) din București, Constanța și Tulcea, pentru dare de mită. Tribunalul Tulcea a decis condamnarea inculpaților la câte un an și șase luni de închisoare cu suspendare a executării pedepselor aplicate sub supraveghere, pe o durată de doi ani.
 
Examinând actele și lucrările dosarului, Tribunalul Tulcea constată că pe parcursul cercetării judecătorești, toți inculpații, cu excepția unuia, au recunoscut faptele astfel cum au fost descrise în rechizitoriu, solicitând ca judecata să se desfășoare după procedura simplificată potrivit disp. art. 374 C.p.p.
 
Decizia magistraților din Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie finală.  
 
Prezenta cauză are legătură, potrivit unor surse judiciare, cu dosarul penal soluționat zilele trecute de Curtea de Apel Constanța, proces în care doi foști agenți de poliție, din cadrul Postului Poliție Ciucurova, județ Tulcea, un fost inginer mecani al RAR Tulcea, precum și trei conducători auto, au fost condamnați definitiv într-un dosar de corupție. Cei doi polițiști și angajatul de la RAR au fost acuzați de procurori de luare de mită, iar în sarcina civililor au fost reținute infracțiunile de dare de mită și cumpărare de influență
 
Dosarul celor aproape 20 de șoferi a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea - rechizitoriu nr. 199/P/2019 din 09.06.2020.
 
În motivarea deciziei de condamnare, judecătorii arată că șoferii au dat o sumă de bani (de la 20 de lei la 100 de euro) pentru ca oamenii legii să-și îndeplinească în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu.
 
Se mai arată în motivare că faptele rezultă din procesele verbal de redare a înregistrărilor audio-video surprinse în autospeciala de poliție.
 
Instanța reține că inculpații au plătit următoarele sume de bani:
 
150 lei ca să nu fie sancționat contravențional și să nu-i fie ridicat permisul de conducere pentru încălcarea marcajului longitudinal continuu.
 
20 de lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru neprezentarea documentelor la control cu ocazia verificării acestuia în traficul rutier.
 
50 lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru faptul că avea autoturismul echipat cu anvelope necorespunzătoare.
 
50 lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru neacordare de prioritate și trecere peste marcajul longitudianl continuu.
 
100 lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru neprezentarea documentelor la control cu ocazia verificării sale în traficul rutier.
 
200 lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru faptul că avea permisul de conducere expirat.
 
100 euro pentru a nu fi sancționat contravențional pentru lipsă poliță de asigurare RCA.
 
100 lei ca să nu fie sancționat pentru ITP expirată și lipsă poliță de asigurare de răspundere civilă obligatorie.
 
20 de lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru faptul că nu a purtat centura de siguranță.
 
151 lei ca să nu fie sancționat pentru o contravenție la regimul rutier (depășirea vitezei legale în localitate).
 
250 de lei ca să nu fie sancționat pentru defecțiuni la sistemul de iluminat spate al autoturismului (2 becuri arse) și lipsă documente.
 
400 lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru depășire prin încălcarea marcajului longitudinal continuu și în zona trecerii de pietoni.
 
200 de lei pentru depășire prin încălcarea liniei continue și în zona trecerii de pietoni.
 
200 lei ca să nu fie sancționat contravențional întrucât la controlul efectuat în traficul rutier s-a constatat că avea autoturismul echipat cu anvelope necorespunzătoare.
 
100 lei întrucât avea echipat autoturismul cu anvelope necorespuzătoare.
 
200 lei și 60 de euro pentru defecțiuni la sistemul de frânare al autoturismului, poliță de asigurare RCA expirată și anvelopă uzată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Sentință șoc!
Aproape 20 de șoferi din București, Constanța și Tulcea, condamnați pentru dare de mită (document)


Care erau tarifele
Doi polițiști, un inginer RAR Tulcea, condamnați definitiv, pentru mită, la Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii