Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:26 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, aşteptat la Tribunalul Bucureşti pe data de 8 decembrie (rechizitorii)

ro

29 Nov, 2016 00:00 1101 Marime text
Tribunalul Bucureşti a amânat pentru data de 8 decembrie judecata în dosarul în care Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, aflat în prezent sub control judiciar, a fost deferit Justiţiei sub aspectul săvârşirii a cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care trei în formă continuată, şi spălarea banilor, în formă continuată.
 
Amintim că Dănuţ Căpăţînă a fost încătuşat la jumătatea lunii mai, pe când acesta ocupa postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. El a fost eliberat din arest pe data de 6 octombrie şi plasat sub control judiciar.
 
Într-o altă cauză, Dănuţ Căpăţînă a fost condamnat de Mihaela Vlăşceanu, judecător al Tribunalului Constanţa, în primă instanţă, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.
 
De menţionat că fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost deferit Justiţiei într-un alt dosar, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar şi pentru conflict de interese, în formă continuată.
 
Cauza se va afla în atenţia judecătorilor din Tribunalul Constanţa pe data de 9 decembrie.
 
Alături de Căpăţînă, în cauză a mai fost trimisă în judecată SC Mara Investcom SRL, firmă bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
Citeşte şi:
 
De ce îl acuză procurorii DNA
Căpăţînă şi-ar fi folosit fosta şi actuala nevastă în „operaţiunea” de luare de mită şi spălare de bani! (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Judeţean Constanţa (document)

 
Detalii ştiute până azi doar de DNA
Trei ani cu suspendare pentru Lucica Căpăţînă, soţia fostului şef al Spitalului Judeţean Constanţa (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii