Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:36 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Frumuşelu, fost poliţist din IPJ Constanţa, rămâne în spatele gratiilor

ro

15 May, 2018 00:00 801 Marime text
Dan Frumuşelu, fost agent de poliţie în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, rămâne în spatele gratiilor.
 
Decizia este definitivă şi a fost luată ieri de judecătorii din Tribunalul Constanţa.
 
Dan Frumuşelu a fost condamnat, în februarie 2015, la şapte ani de închisoare. Tot şapte ani a luat şi Emil Gheordunescu, administrator şi asociat unic al SC Agigea Expres SRL. Frumuşelu a fost găsit vinovat pentru luare de mită şi şantaj. Gheordunescu a fost găsit vinovat de complicitate la luare de mită, dare de mită, şantaj şi şantaj în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 14 februarie 2011 - 14 iunie 2011, inculpaţii Frumuşelu Dan, agent-şef de poliţie în cadrul IPJ Constanţa - Serviciul de investigare a fraudelor, şi Gheordunescu Emil, administrator şi asociat unic al SC Agigea Expres SRL, au constrâns o persoană (inculpat într-un dosar penal instrumentat de agentul-şef de poliţie şi denunţător în prezenta cauză) să îi remită lui Gheordunescu Emil trei terenuri agricole intravilane situate în Comuna 23 August, judeţul Constanţa, şi un apartament situat în Comuna Agigea, bunuri în valoare totală de 75.000 de euro, prin ameninţarea că, în caz contrar, inculpatul Frumuşelu Dan va conduce tendenţios cercetările în respectiva cauză penală în aşa fel încât denunţătorului să îi fie agravată răspunderea penală, cu consecinţa condamnării sale la pedeapsa cu închisoare în regim de detenţie.
 
În cauza penală instrumentată de Frumuşelu Dan, denunţătorul avea calitatea de inculpat, iar Gheordunescu Emil, pe cea de parte vătămată. Prejudiciul reclamat de Gheordunescu Emil se ridica la suma de 100.000 de euro şi, pentru a-l determina pe Frumuşelu Dan să îl ajute să recupereze aceşti bani, Gheordunescu Emil i-a dat agentului de poliţie un autoturism marcă de lux în valoare de 17.462,19 euro, cu titlu de mită. După ce bunurile precizate mai sus au fost date de denunţător lui Gheordunescu Emil, în perioada 14 iunie 2011 - 22 decembrie 2012, inculpaţii Frumuşelu Dan şi Gheordunescu Emil, apelând la acelaşi tip de ameninţări ca cele descrise mai sus, au constrâns denunţătorul să îi remită lui Gheordunescu Emil încă 30.000 de euro în contul aceluiaşi debit.
 
De asemenea, prin intermediul inculpatului Gheordunescu Emil, Frumuşelu Dan a pretins de la aceeaşi persoană să îi dea suma de 15.000 de euro, cu titlu de mită, pentru a coordona cercetările astfel încât denunţătorul să fie absolvit de orice răspundere penală. La data de 22 decembrie 2012, inculpatul Gheordunescu Emil a primit de la denunţător suma totală de 45.000 de euro, din care 30.000 de euro pentru sine şi 15.000 de euro pentru agentul de poliţie Frumuşelu Dan, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante. La data de 23 decembrie 2012, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor Frumuşelu Dan şi Gheordunescu Emil (detalii în comunicatul nr. 953/VIII/3 din data de 23 decembrie 2012). În vederea confiscării şi recuperării pagubei produse prin infracţiuni, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra apartamentului, terenurilor şi autoturismului, bunuri menţionate mai sus“.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii