Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța va rejudeca un dosar privind controlul averilor

ro

01 Apr, 2022 00:00 1944 Marime text
Curtea de Apel Constanța
  • Curtea Supremă a decis, în luna februarie 2022, să caseze prima hotărâre pronunțată în cauză de Curtea de Apel Constanța, hotărâre prin care fusese respinsă ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de ANI.
  • Este vorba despre cazul 186/36/2018 ce îl vizează pe Gabriel Antip, fost polițist de frontieră, în cadrul Gărzii de Coastă.
 
Un dosar în care judecătorii din Constanța au fost sesizați de inspectorii de integritate privind controlul averilor va fi rejudecat de Curtea de Apel Constanța, după ce Agenția Națională de Integritate s-a adresat Curții Supreme a României pentru aceasta.
 
Este vorba despre cazul 186/36/2018 ce îl vizează pe Gabriel Antip, fost polițist de frontieră, în cadrul Gărzii de Coastă.
 
Curtea Supremă a decis, în luna februarie 2022, să caseze prima hotărâre pronunțată în cauză de Curtea de Apel Constanța, hotărâre prin care fusese respinsă ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de ANI.
 
ANI solicitase Curții de Apel Constanța să anuleze ordonanța Comisiei de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanța în legătură cu averea lui Gabriel Antip.
 
Curtea de Apel Constanța a respins însă cererea ANI, iar cazul a ajuns pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, instanță care, la data de 16 februarie 2022, a decis rejudecarea dosarului.
 
Din decizia Curții Supreme
 
Se arată în minuta Hotărârii nr. 876/2022 a Curții Supreme că instanța „respinge excepţia nulităţii recursului principal, invocată de recurentul-pârât Antip Gabriel“.
 
Înalta Curte „admite recursul principal declarat de reclamanta Agenţia Naţională de Integritate şi recursul incident declarat de pârâtul Antip Gabriel împotriva sentinţei civile nr. 170 din data de 22 octombrie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Constanţa – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal“.
 
Astfel, instanța supremă „casează sentinţa şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă“.
 
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, așa încât pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța a fost reînregistrat acum dosarul cu indicativul 183/36/2018*, având primul termen de judecată fixat pentru data de 12 mai 2022, de la ora 12.30.
 
Cazul se află în atenția completului C4 Fond prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Alexandru Ionuț Burtescu.
 
Amintim, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, în luna decembrie 2016, presupusa existenţă a unei diferenţe aparent nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de către doi funcţionari publici cu statut special (poliţişti) în cadrul Gărzii de Coastă în perioada exercitării funcţiei publice.
 
Unul dintre ei este Gabriel Antip, în prezent fost funcţionar public cu statut special (poliţist) în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Garda de Coastă. În cazul acestuia, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat constatarea existenţei unei „diferenţe nejustificate, în cuantum de 510.562 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice“.
 
Oricare va fi decizia pe care Curtea de Apel Constanța o va pronunța în urma rejudecării cauzei, aceasta este supusă recursului, la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Averi nejustificate“ de peste 300.000 de euro, în cazul a doi funcționari publici din județul Constanța, reclamate de ANI la Curtea de Apel
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii