Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:35 09 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă în cazul drogurilor de la Tulcea în valoare de aproximativ 300 de milioane euro

ro

22 Aug, 2020 00:00 2479 Marime text
  • Cei doi sunt acuzați de trafic de droguri de mare risc (1.040 kg de cocaină, de puritate 90%, cu o valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro).

Curtea de Apel Constanța a decis ieri ca cei doi cetățeni sârbi cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc (1.040 kg de cocaină, de puritate 90%, cu o valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro), să rămână în stare de arest preventi! Decizia este definitivă.
 
Dosarul celor doi se judecă pe fond la Tribunalul Tulcea, noul termen fiind stabilit pentru jumătatea lunii viitoare.
 
Potrivit DIICOT, „în seara zilei de 20.03.2019, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-un autovehicul tip dubiță, înmatriculat în București, a fost pierdut cu ocazia încărcării un pachet ambalat conținând 1 kg de cocaină“.
 
„Ulterior, au fost efectuate investigații specifice cu privire la traseul mărfii și participanții la săvârșirea infracțiunii de către procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO. De asemenea, în dimineața zilei de 22.03.2019, pe malul Mării Negre, în zona localității Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal și în barcă se aflau mai multe pachete suspecte, învelite în baloane de cauciuc, similare ca logo, mod de ambalare și conținut cu pachetul depistat în data de 20.03.2019. Precizăm că ambarcațiunea, înmatriculată în România, prezenta un orificiu dreptunghiular în zona chilei și se afla într-o zonă de plajă, situată la cca 2 km nord de gura de vărsare a Brațului Sfântu Gheorghe, în apa mării, la cca 4 m de țărm“, conform DIICOT.
 
Cantitatea totală identificată și confiscată a fost de 1.040 kg cocaină, de puritate 90%, cu o valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro. Precizăm că, pe piața drogurilor, la momentul vânzării către consumatori, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanțe specifice.
 
Din cercetările efectuate a rezultat că drogurile au intrat în România pe cale maritimă, că România era țară de tranzit și, drept urmare, substanțele urmau să părăsească teritoriul nostru, pe cale rutieră.
 
Unul dintre inculpații în cauză a fost depistat la punctul de trecere a frontierei cu Serbia de la Porțile de Fier 2, într-un autovehicul înmatriculat în Serbia, în calitate de pasager.
 
De precizat că în legătură tot cu acest dosar, procurorii DIICOT dispus, într-o altă cauză, trimiterea în judecată 18 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de mare risc, dare de mită, luare de mită și fals în declarații în formă continuată. Drogurile au o valoarea de piață de aproximativ 600.000.000 euro dacă ar fi fost vândută en detail. În cauză au fost trimiși în judecată și doi polițiști.

 
Citește și
 
Detalii știute până azi doar de anchetatori!
Rechizitoriul unuia dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România! (document)

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii