Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:02 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanţa a amânat judecata în dosarul deputatului Cristian Rizea

ro

11 Apr, 2017 11:18 890 Marime text
Judecătorii Curţii de Apel Constanța au amânat pentru data de 28 aprilie dosarul în care Agenția Națională de Integritate cere un control cu privire la averea dobândită de Cristian Rizea și veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de deputat în Parlamentul României (19 decembrie 2008 - 31 decembrie 2010).
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 28 aprilie.
 
Amintim că, la finele lunii iunie 2011, ANI a cerut confiscarea de la Rizea a sumei de 300.000 de euro.
 
Cristian Rizea a fost propus candidat la parlamentare la Constanța - în Colegiul 5, pentru Camera Deputaților, în 2008. În octombrie 2008, s-a decis înlocuirea acestuia cu Mircea Stănescu. Motivul care ar fi stat la baza acestei schimbări nu a fost dezvăluit la momentul în care s-a efectuat rocada, lăsându-se doar să se înțeleagă faptul că șansele sale sunt mai mari în Colegiul 5, tot la Camera Deputaților, însă în județul Brăila, unde candida inițial Mircea Stănescu.

De menţionat că prezenta cauză s-a mai aflat pe rolul Curții de Apel Constanța. Pe data de 14 octombrie 2015, judecătoarea Elena Carina Gheorma, din Curtea de Apel Constanța, a respins acțiunea ANI.

Nemulțumiți, reprezentanții Agenției Naționale de Integritate au atacat decizia Curții de Apel Constanța la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Ulterior, judecătoarele Doina Duican, Rodica Voicu și Luiza Păun, din Înalta Curte de Casație și Justiție a României, au admis acțiunea ANI și au anulat Ordonanța de clasare nr. 1 din 23.01.2012 emisă de Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Pe cale de consecință, cauza a fost trimisă Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru reverificarea averii persoanelor cercetate Cristian Rizea și Rizea Josette Ane Marie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii