Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă la Tulcea pedepsită cu 18 ani de închisoare. Ce a stabilit expertiza psihiatrică

ro

11 Dec, 2020 00:00 3753 Marime text
  • La audiere, inculpatul a prezentat documente de evidență medicală fiind confirmat cu diagnosticul de tulburare de personalitate emoțional instabilă.


Un bărbat, din județul Tulcea, recidivist, cunoscut cu probleme medicale, a fost condamnat în primă instanță la aproape 20 de ani de închisoare, el fiind găsit vinovat de crimă și viol. Victima individului a fost o femeie de 91 de ani.

În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă în acest caz.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, iar prin rechizitoriul nr. 543/P/2020 magistrații au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și viol.

În fapt s-a reținut că, în noaptea de 12/13 mai 2020, inculpatul a pătruns prin spargerea unui geam în locuința victimei (...) de 91 de ani și pe care a lovit-o determinând moartea violentă a acesteia (...) și a întreținut relații sexuale cu victima.

În primă instanță, Tribunalul Tulcea a decis condamnarea inculpatului la o pedeapsă de 15 ani închisoare, pentru omor și la alți nouă ani de închisoare pentru viol. Instanța a contopit pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea de 15 ani închisoare, la care a adaugat un spor de trei ani de închisoare (1/3 din pedeapsa de 9 ani închisoare), rezultând o pedeapsă de 18 ani închisoare.

Tribunalul Tulcea a admis acţiunea civilă ale părţii civile (....) și l-a obligat pe inculpat la plata sumei de 5000 lei cu titlul de despăgubiri materiale.

Decizia judecătorilor din Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

De menționat că, în timpul audierilor, inculpatul a prezentat documente de evidență medicală, fiind confirmat cu diagnosticul de tulburare de personalitate emoțional instabilă.

Astfel, în cauză s-a dispus expertizarea medico-legală psihiatrică a suspectului în raport de problemele psihice de care acesta suferă.

Conform Raportului medico-legal de primă expertiză psihiatrică, inculpatul prezenta la data expertizării „tulburare de personalitate emoțional instabilă. Discernământ prezent la examinarea în comisie și la momentul comiterii faptei. Nu necesită măsuri de siguranță medicală. Diagnosticul enunțat este răspunzător de impulsivitatea și slabul control al impulsurilor și agravat de consumul de alcool“.


Sursa motivare: rolii.ro


Citește și

Un tânăr din Tulcea, condamnat definitiv pentru trafic de droguri. Cel mai fidel client, un copil de 16 ani

Închisoare cu executare pentru un comisar de penitenciare din Tulcea. Dosarul a ajuns la Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii