Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creşte lista pârâţilor în dosarul pentru moştenirea lui Petrică Iordache. Cu cine se mai judecă soţia şi fiii afaceristului

ro

13 Dec, 2019 00:00 3672 Marime text

Noi pârâţi în procesul pentru moştenirea lui Petrică Iordache. Dosarul care priveşte o parte din moştenirea lăsată de regretatul businessman constănţean Petrică Iordache familiei sale va fi redeschis de judecătorii constănţeni abia la anul. Între timp, însă, lista persoanelor cu care soţia şi copiii afaceristului trebuie să se judece pentru terenurile din Peninsulă pare să crească simţitor. Concret, de la ultimul termen şi până acum, au mai apărut printre pârâţii din proces Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, precum şi alţi moştenitori ai lui Istrate Micescu, cel ce a deţinut iniţial în proprietate o parte din terenul disputat.
 

Vechiul litigiu


După cum arătam în ediţiile anterioare, litigiul iniţial dintre moştenitorii lui Istrate Micescu şi cei ai lui Petrică Iordache a debutat pe rolul instanţelor din Constanţa încă din anul 2009. La vremea respectivă, familia Micescu le cerea judecătorilor să constate nulitatea absolută parţială a unui contract de vânzare – cumpărare încheiat în 2004 între Petrică Iordache şi Municipiul Constanţa prin Primar.


Înţelegerea viza o suprafaţă de 271 de metri pătraţi din zona Peninsulară a Constanţei, pe strada Sulmona, teren pentru care Petrică Iordache a plătit municipalităţii suma de 29.900 de euro.


Pe scurt, moştenitorii lui Istrate Micescu susţineau că terenul vândut în 2004 lui Petrică Iordache se suprapunea pe un teren pentru care ei notificaseră autorităţile locale constănţene în baza Legii 10/2001 încă din 2001, aşadar cu trei ani îniante. În proces, primăria s-a apărat iniţial susţinând că nu avea cunoştinţă de această notificare, dar această apărare a fost înlăturată de judecători.


Una peste alta, după ani întregi de proces, moştenitorii lui Istrate Micescu au primit câştig de cauză asupra moştenitorilor lui Petrică Iordache şi Curtea de Apel Constanţa a constatat în mod definitiv nulitatea absolută parţială a contractului de vânzare contestat în instanţă, cu privire la suprafeţele de teren ce se suprapuneau.
 

S-au inversat rolurile


De curând, însă, a venit rândul moştenitorilor lui Petrică Iordache să dea în judecată municipalitatea. Dacă în procesul anterior aceştia deţinuseră rolul de pârâţi în dosarul intentat de moştenitorii lui Istrate Micescu, acum le-a revenit rolul de reclamanţi.


Concret, în luna februarie a acestui an, Carmen Celestina Iordache, alături de cei doi fii ai săi, Renato Albert şi Francesco Lorin, au dat în judecată iniţial Municipiul Constanţa prin Primar (fost „partener“ de afaceri al soţului său), Primarul Municipiului Constanţa, Micescu Istrate, Anca Constantina Simionescu, Stanca Elena Margareta Viforeanu Micescu, Georgică Giurgiucanu, Maria Măriuţa, Cristian Borcea, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA.


Ca o paranteză, Maria Măriuţa, Cristian Borcea, Mihai Camboianu, Georgică Giurgiucanu şi Habitat şi Ambient SA apar şi în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, cauză în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dictat pedepse cu închisoarea pentru terenuri restituite nelegal în baza Legii 10/2001. Pârâţii ce se regăsesc în procesul pentru moştenirea lui Petrică Iordache figurează şi ei printre persoanele găsite vinovate de către judecători.
Între timp, însă, celor pe care familia Iordache i-a chemat în instanţă pentru a stabili drepturile asupra moştenirii li s-au alăturat Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, Viforeanu De Berrizbeitia Margarita, Cristea Micescu Ioana Daniela Marina, Vişinoaia Marius, dar şi Vişinoaia (fostă Logofătu) Alexandra Mihaela – toţi având calitatea de pârâţi în procesul deschis de Carmen Celestina Iordache şi cei doi fii ai lui Petrică Iordache.
Următoarea înfăţişare în proces este stabilită pentru ziua de 20 ianuarie 2020, dată până la care trebuie să se reia procedura de citare a pârâţilor nou introduşi în cauză. Cu alte cuvinte, la ultimul termen procesul a fost amânat pentru că noii pârâţi din proces nu au primit citaţiile.


Citeşte şi:

Procesul moştenitorilor Cum şi pentru ce se judecă moştenitorii lui Petrică Iordache cu cei ai lui Istrate N. Micescu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii