Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

13 ani de la moartea lui Petrică Iordache. Parte din moștenirea sa, aflată încă în atenția judecătorilor

ro

08 Jul, 2020 00:00 6403 Marime text

  • Afaceristul Petrică Iordache a fost văzut ultima dată în viață pe data de 6 iulie 2007, seara, când a coborât să facă jogging pe plaja Modern.

  • A doua zi, fiul său i-a găsit trupul între stabilopozi.

  • La Judecătoria Constanța se judecă încă dosarul cu numărul 5654/212/2019, care privește o revendicare imobiliară, formulată de soția și fiii omului de afaceri.

La începutul acestei săptămâni s-au împlinit 13 ani de când Petrică Iordache, la momentul respectiv considerat afaceristul-emblemă al Constanței, și-a găsit sfârșitul.
 Pe data de 6 iulie 2007, omul de afaceri a fost văzut ultima dată în viață de către familie, când a coborât să facă jogging pe plaja Modern, din apropierea casei sale. A doua zi dimineață, după o noapte în care Petrică Iordache a fost practic de negăsit, fiul său a plecat pe plajă în căutarea sa și i-a descoperit trupul între niște stabilopozi. După luni întregi de ipoteze și zvonuri, cazul privind moartea omului de afaceri a fost închis oficial, fiind catalogat drept un accident.
Rezultatele expertizei medicale realizate la vremea respectivă de specialiştii de la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici au contrazis toate aşteptările: moartea sa nu fusese spectaculoasă, ci afaceristul a murit în urma unui accident stupid. În corpul său nu au fost identificate niciun fel de substanţe care să fi condus la sedarea lui sau la lipsă de reacţie, se arăta în raport.
 

Familiile, adversare în instanță pentru a doua oară


La 13 ani de la aceste întâmplări, cei doi fii ai afaceristului, Francesco și Renato, alături de mama lor, Carmen Celestina, se judecă, încă, într-un dosar civil, avându-i adeversari, printre alții, pe moștenitorii avocatului Istrate N. Micescu. Este pentru a doua oară când cele două familii se întâlnesc în instanță, la prima judecată reclamanții fiind moștenitorii lui Micescu, iar familia lui Petrică Iordache fiind pârâtă în cauză.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în noul proces, familia afaceristului este de data aceasta reclamanta, iar pârâții sunt moștenitorii lui Istrate Micescu. Mai exact, sunt aceiași care, în urmă cu ceva timp, tot la instanțele constănțene, obținuseră anularea în parte a unui contract de vânzare-cumpărare încheiat între Petrică Iordache și Primăria Constanța, pentru un teren de 271mp, aflat în Peninsula Constanței. Familia lui Istrate N. Micescu arătaseră că, anterior vânzării suprafeței către Iordache, aceștia formulaseră o notificare la Primărie, în baza Legii 10, ce privea o bună parte din terenul vândut ulterior.
În anul 2019, Carmen Celestina Iordache, alături de cei doi fii, au dat în judecată Primăria Constanța, pe moștenitorii lui Istrate N. Micescu, dar și o parte din beneficiarii de top ai retrocedărilor din Constanța de pe vremea fostului primar Radu Mazăre, iar cazul se judecă încă. Dosarul are numărul 5654/212/2019 și are următoarea înfățișare fixată pentru data de 27 iulie, obiectul procesului fiind reprezentat de o „revendicare imobiliară“.

Citește și:

Procesul moştenitorilor:
Cum şi pentru ce se judecă moştenitorii lui Petrică Iordache cu cei ai lui Istrate N. Micescu

 

Trei ani de la moartea lui Don Pedro:
Petrica Iordache - caz inchis!

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii