Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copil înjunghiat la Castelu!

ro

25 Apr, 2023 15:18 1298 Marime textProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii  arestării preventive faţă de un tânăr,  în vârstă de 21 de ani, din com. Castelu, jud. Constanţa, aflat in stare de reţinere, pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 193 alin. 2 C.pen., și tulburarea ordinii și liniștii publice, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 371 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen..
 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că la data de 22.04.2023, în intervalul orar 20:30-21:00, în timp ce se afla pe strada A. din comuna Castelu, sat Castelu, jud. Constanța, inculpatul a tulburat ordinea și liniștea publică participând la un scandal de amploare, și i-a aplicat o lovitură de cuțit tip briceag, persoanei vătămată minore M.S. în vârstă de 15 ani, provocându-i leziuni corporale ce necesită pentru vindecare un nr. de 16-18 zile de îngrijiri medicale, fără a-i pune viața în primejdie și fără a exista consecințe ale art. 194 din Cod penal.
 
Precizăm totodată că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii