Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Continuă protestele în justiţia din Constanţa! (galerie foto+video)

ro

27 Feb, 2019 15:06 2581 Marime text

 Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa protestează din nou, astăzi de la ora 16.00 față de modificările aduse Legilor Justiției prin Ordonanța de Urgență. 

Amintim că lla datele de 25 și 26 februarie la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a întrunit Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care a decis în unanimitate „susținerea punctelor de vedere exprimate public de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție şi de către Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la modificările legislative intervenite prin adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 7/2019, ce sunt de natură să afecteze grav independența justiției“.

Cu majoritate de voturi (o singură abținere) s-a hotărât achiesarea la declarația de principiu transmisă de către asociațiile Forumul Judecătorilor din România, Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor și Inițiativa pentru Justiție către adunările generale ale judecătorilor și procurorilor.

Cu majoritate de voturi s-a decis suspendarea activității în perioada 27 februarie 2019 – 01 martie 2019, în intervalul orar 0800 - 1200, cu excepția situațiilor cu caracter urgent și a activităților din sectorul judiciar, unde magistrații procurori vor purta banderole albe în timpul ședințelor de judecată, ca formă de protest față de modificările legislative intervenite în domeniul judiciar.

UPDATE: Protestul va continua până vineri, inclusiv.

Claudiu Teliceanu, șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța: „Astăzi am avut adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și am decis să continuăm protestele. Ați văzut și în țară, colegii au luat decizia să suspende activitatea și nu putem decât să fim alături de aceștia și până vineri avem suspendată activitatea urmând ca vineri să luam măsuri în consecință, având în vedere că toți ceilalți colegi au luat aceată măsură de la început. Vom continua protestele. Suntem hotărâți și consecvenți (...) Este un semnal mare de alarmă. Nu se poate să te încăpățânezi să menții aceste dispoziții. Noi vom continua protestele și vom vedea ce se va întâmpla.”

Sadîc Zafer, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța: „Suntem hotărâți să ne continuăm protestele întrucât se pare că am fost sfidați în ceea ce am cerut. Am explicat cât se poate de clar că întreaga OUG 7/2019 o apreciem ca fiind neconstituțională, o apreciem ca încălcând flagrant independența sistemului judiciar, prin introducerea unor noțiuni neexplicate în nicio lege, prin introducerea unei subordonări a sistemului judiciar față de puterea executivă nepermisă și printr-o încălcare destul de flagrantă a separației puterilor în stat”.


Sadîc Zafer, despre Laura Codruța Kovesi: „Mi s-a părut o prestație deosebită. M-a făcut să mă simt mândru că sunt român și că un magistrat român a putut să se prezinte atât de bine în fața unei instituții europene deosebit de riguroase.”

La protest au participat și procurori ai DNA Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii