Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:35 19 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi proteste în justiția din Constanța!

ro

22 Jan, 2020 09:21 1221 Marime text
Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești şi al parchetelor de pe lângă acestea a decis azi, ca formă de formă de protest, suspendarea activității în intervalul orar 10:00-12:00, începând cu data de azi.

Decizia de a protesta a fost luată față de „iminenta abrogare a dispozițiilor legale care reglementează dreptul la pensia de serviciu a grefierilor în sesiunea extraordinară a Parlamentului României din data de 28 ianuarie 2020“, conform unui comunicat oficial al Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial.

Mai precis, personalul auxiliar de specialitate nu va efectua niciun fel de activități specifice funcției și nu va îndeplini niciun act de procedură. Mai mult, începând cu data de 27 ianuarie va fi întreruptă activitatea în instanțe și parchete, la nivel național, pe o perioada ce va fi stabilită în cadrul adunărilor locale sindicale, ce vor avea loc mâine.

Prin personal auxiliar se înțelege: grefieri, grefieri-arhivari, grefieri-registratori, grefieri documentariști, grefieri statisticieni și specialiști IT.

Ssuspendarea activității în intervalul orar 10:00-12:00 va avea loc în mai multe instanțe din țară, inclusiv la Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii