Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Șofer dus la arestare! Un polițist a fost mușcat de deget. Altul a fost lovit cu capul în zona nasului

ro

25 Apr, 2023 16:51 3699 Marime text


Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.04.2023 şi până la data de 24.05.2023 inclusiv, a inculpatului D.M.C., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, în dauna persoanei vătămate U.V., ultraj în dauna persoanei vătămate B.A.C., conducerea unui vehicul fără permis de conducere, și refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În fapt, la data de 24.04.2023, în jurul orei 09:00, inculpatul D.M.C. a fost depistat conducând un autoturism pe un drum public din municipiul Constanța, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Inculpatul prezenta halenă alcoolică, însă a refuzat iniţial testarea cu aparatul etilotest, iar apoi, la sediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe parcursul intervenției lucrătorilor de poliţie, inculpatul a manifestat un comportament agresiv fizic și verbal faţă de aceştia.

A fost încătuşat, iar apoi a lovit cu capul în zona nasului pe agentul B.A.C., producându-i leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale, și l-a mușcat de un deget al mâinii drepte pe agentul U.V., producându-i leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Inculpatul D.M.C. este cunoscut cu antecedente penale, ce nu atrag starea de recidivă, fiind condamnat anterior la pedepse privative de libertate, pentru comiterea unor infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi contra persoanei.

Prin ordonanţa din data de 24.04.2023 procurorul a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de inculpatul D.M.C., pentru o durată de 24 de ore, de la data de 24.04.2023, ora 22:22, până la data de 25.04.2023, ora 22:22.

La data de 25.04.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.04.2023 şi până la data de 24.05.2023 inclusiv, a inculpatului D.M.C.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii