Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:26 21 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Primele pedepse în cazul minorei, de 15 ani, agresată sexual în curtea unui liceu din oraș!

ro

06 Feb, 2023 00:00 885 Marime text
 
 
 
  • Cei trei copii sunt acuzați că în luna octombrie 2021, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 15 ani, se afla în curtea unui liceu tehnologic, prin constrângere fizică, au dus persoana vătămată într-un loc retras, unde au atins-o pe aceasta în zona sânilor, a fundului și a organelor genitale.
  • După faptă, prin ordonanţa organelor de cercetare penală, cei trei copii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar prin ordonanța procurorului de caz s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar.
  • Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
  • Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
Primele pedepse în cazul minorei, de 15 ani, ce ar fi fost agresată sexual în curtea unui liceu din oraș! Procurorii spun că fapta ar fi avut loc în octombrie 2021, în timp ce persoana vătămată, se afla în curtea unui liceu tehnologic. Conform anchetatorilor, prin constrângere fizică, inculpații au dus persoana vătămată într-un loc retras, unde au atins-o pe aceasta în zona sânilor, a fundului și a organelor genitale. De precizat că în cauză, prin ordonanţa organelor de cercetare penală, cei trei copii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar prin ordonanța procurorului de caz s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei trei inculpați.
 
Zilele trecute, în primă instanță, magistrații de la Judecătoria Constanța au luat față de trei inculpați minori măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Constanța pentru săvârşirea infracțiunii de agresiune sexuală.
 
Inculpații au fost obligați, ca pe perioada executării măsurii educative să respecte următoarele: să se prezinte la Serviciului de Probațiune la datele fixate de acesta, să urmeze un curs de pregătire școlară, să nu depășească fără acordul Serviciului de Probațiune limita teritorială a municipiului Constanța, să nu comunice cu partea civilă sau cu membrii de familie ai acesteia și să nu se apropie de aceștia.
 
Mai mult, Judecătoria Constanța a atras atenția inculpaților asupra prevederilor cu privire la prelungirea sau înlocuirea măsurii educative neprivative de libertate dacă nu respectă cu rea-credință condițiile de executare a măsurii educative sau obligaţiile impuse de instanţă, ori dacă săvârşesc o nouă infracţiune în perioada supravegherii.
 
Instanța a admis, în parte, acțiunea civilă și obligă pe inculpații, în solidar cu părțile responsabile civilmente, la plata către partea civilă a sumei de 6.000 de euro, echivalentul în lei la cursul valutar din data plății, reprezentând daune morale și a respins restul pretențiilor pe latură civilă ca neîntemeiate.
 
„Dispune luarea măsurilor asiguratorii asupra bunurilor inculpaţilor şi ale părţilor responsabile civilmente până la concurenţa sumei totale de 6000 euro. (...) Revocă măsura controlului judiciar luată fa?ă de cei trei inculpați, dispoziție ce este executorie. (...) Ia act de faptul că inculpații au fost reținuți pentru 24 de ore ()“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Hotărârea Judecătoriei Constanța nu este definitivă!

 
Cei trei copii sunt acuzați că în luna octombrie 2021, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 15 ani, se afla în curtea unui liceu tehnologic, prin constrângere fizică, au dus persoana vătămată într-un loc retras, unde au atins-o pe aceasta în zona sânilor, a fundului și a organelor genitale.
 
De precizat că în cauză, prin ordonanţa organelor de cercetare penală, cei trei copii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar prin ordonanța procurorului de caz s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei trei inculpați.
 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Procurorii acuză - înșelăciuni imobiliare la Constanța! Începe procesul
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii