Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii acuză - înșelăciuni imobiliare la Constanța! Începe procesul

ro

04 Feb, 2023 16:07 3839 Marime text
 
  • Inculpata este suspectată că, în perioada 31 octombrie 2019 – mai 2022, ar fi indus și menținut în eroare o persoană prezentând ca fiind adevărată situația ca 3 apartamente din Constanța încă fac obiectul unei executări silite demarate de către ANAF, deși acestea au fost executate silit în 2019, cu scopul de a obține pentru sine un folos material injust, ce a fost obținut, provocând un prejudiciu în valoare de 90.000 de euro.
  • Mai mult, inculpata este suspectată că, în perioada iulie - august 2022, atribuindu-și calitatea mincinoasă de angajat al ANAF, ar fi indus în eroare două persoane prezentându-le ca adevărată fapta mincinoasă că un apartament din oraș face obiectul unei executări silite ale AJFP Constanța, deși acest fapt nu era adevărat, în scopul de a obține pentru sine un folos material injust, ce a fost obținut, provocând un prejudiciu în echivalentul sumei de 29.500 de euro, din care a restituit suma de 16.500 de euro.
 

Judecătoria Constanța, undă verde pentru începerea judecății într-un dosar penal privind presupuse înșelăciuni cu iz imobiliar!
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care au dispus trimiterea în judecată a unei femei (C.O.) acuzate de înșelăciune.
 
Recent, Judecătoria Constanţa a constatat legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei privind-o pe inculpată.
 
Decizia a fost contestată la instanța superioară.
 
Pe scurt, inculpata este suspectată că, în perioada 31 octombrie 2019 - mai 2022, ar fi indus și menținut în eroare o persoană prezentând ca fiind adevărată situația ca 3 apartamente din Constanța încă fac obiectul unei executări silite demarate de către ANAF, deși acestea au fost executate silit în 2019, cu scopul de a obține pentru sine un folos material injust, ce a fost obținut, provocând un prejudiciu în valoare de 90.000 de euro.
 
Mai mult, inculpata este suspectată că, în perioada iulie - august 2022, atribuindu-și calitatea mincinoasă de angajat al ANAF, ar fi indus în eroare două persoane prezentându-le ca adevărată fapta mincinoasă că un apartament din oraș face obiectul unei executări silite ale AJFP Constanța, deși acest fapt nu era adevărat, în scopul de a obține pentru sine un folos material injust, ce a fost obținut, provocând un prejudiciu în echivalentul sumei de 29.500 de euro, din care a restituit suma de 16.500 de euro.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
Amintim că, potrivit unor surse, în trecut, femeia a fost cercetată și ulterior condamnată în dosarul în care mai multe persoane ar fi pretins diverse sume de bani, în schimbul cărora ar fi trebuit să intervină pe lângă diverşi angajaţi din administraţia locală pentru acordarea unor locuinţe ieftine.     
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa!
 
Prin decizia de condamnare, instanţa a dispus anularea înscrisurilor „falsificate“, conform minutei judecătorești, înlăturând din cuprinsul sentinţei penale apelate dispoziţiile privind anularea adeverinţei nr. 4283 din 28.10.2008, purtând antetul RAEDPP, şi a altor adeverinţe.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Doliu la pompieri!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii