Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Condamnare cu suspendare pentru un suspect de dare de mită. Trebuie să muncească două luni în folosul comunităţii

ro

27 May, 2017 16:11 2923 Marime text
Un bărbat din judeţul Constanţa, trimis în judecată pentru dare de mită a fost condamnat de magistraţii de la Tribunalul Constanţa la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată după ce inculpatul, Ion Petcu, şi-a recunoscut fapta în faţa instanţei.

Conform sentinţei, s-a stabilit un termen de supraveghere a condamnatului de 2 ani, termen care se calculeaza de la ramânerea definitiva a prezentei hotarâri.

„Desemneaza organ de supraveghere a condamnatului Serviciu de Probaţiune Constanţa” – se mai arată în minuta instanţei.

Totodată, în baza art.93 alin.1 C.p. magistraţii au dispus ca pe durata termenului de supraveghere, condamnatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
  •  să se prezinte la Serviciu de Probațiune Constanța la datele fixate de acesta;
  • să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea;
  • să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existența.
De asemenea, magistraţii au impus condamnatului ca, pe durata termenului de supraveghere, să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței şi pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei/Consiliului Eforie sau în cadrul Primăriei/Consiliului Tuzla.

„Dispune obligarea inculpatului la plată sumei de 1500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei prezenței minute. Pronunțată în ședința publică astăzi, 26.05.2017” – se mai arată în decizia instanţei.  

Reamintim că suspectul, Ion Petcu a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr.2186/P/2016 emis la data de 14.12.2016 de către Parchetul de pe langă Tribunalul Constanța fiind acuzat de săvârşirea infracțiunii de dare de mită. 

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii