Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare definitivă pentru o fostă profesoară din Constanța, acuzată de purtare abuzivă

ro

28 Sep, 2023 17:00 1287 Marime text
 
 
 
  • Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
  • În actul de sesizare s-a reţinut, potrivit procurorilor, că, la data de 15.12.2016, „în calitatea sa de profesor pentru învățământul primar la clasa pregătitoare B din cadrul Școala gimnazială nr. 10 Mihail Koiciu Constanța, ar fi lovit pe spate persoana vătămată (...), în vârstă de 6 ani, cu un „arătător” din lemn, apoi a tras-o de păr și a împins-o pe scaunul unei bănci, minora lovindu-se, în cădere, la tâmpla dreaptă, fiindu-i astfel cauzate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 3 zile de îngrijiri medicale“.
 
 
Un an de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă! Curtea de Apel Constanța a menținut joi, 28 septembrie 2023, decizia prin care Mihaela Mincu, fost profesor pentru învățământul primar din cadrul Școlii gimnazială nr. 10 Mihail Koiciu Constanța, a fost condamnată, în primă instanță, la un an de închisoare pentru săvârșirea purtarea abuzivă.
 
Totodată, instanța a admis acţiunea civilă exercitată de partea civilă şi decis obligarea inculpatei la plata către partea civilă a sumei de 5.000 lei, cu titlu de daune morale.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
             
În actul de sesizare s-a reţinut că, la data de 15.12.2016, în  calitatea sa de profesor pentru învățământul primar la clasa pregătitoare B din cadrul Școala gimnazială nr. 10 Mihail Koiciu Constanța, ar fi lovit pe spate persoana vătămată (...), în vârstă de 6 ani, cu un „arătător” din lemn, apoi a tras-o de păr și a împins-o pe scaunul unei bănci, minora lovindu-se, în cădere, la tâmpla dreaptă, fiindu-i astfel cauzate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 3 zile de îngrijiri medicale.
 
Prin decizia de condamnare, inculpata a fost obligată ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 

„În baza art. 93 alin. (2) C.pen. impune condamnatei să execute următoarele obligaţii: - Prev. de art 93 al 2 lit b C.pen- să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune In baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o munca neremunerata in folosul comunității pe o perioada de 90 zile pe lângă pe lângă Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf.Apostol Andrei“ Constanța“, se mai arată în decizia primei instanțe.

 
Sursă: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Pedeapsă definitivă în cazul profesoarei din Ovidiu acuzată de purtare abuzivă!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii