Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare cu executare într-un dosar al DNA Constanța!

ro

13 Aug, 2021 09:49 2408 Marime text

 
Trimiși în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, Mihăiţă Minea și SC Ostera Farm SRL au fost condamnați definitiv.
 
Minea Mihăiţă a luat (prin contopire) trei ani şi patru luni de închisoare, în regim privativ de libertate. Societății Osetra Farm SRL i-a fost aplicată pedeapsa amenzii în cuantum de 20.000 lei, precum și pedeapsa complementară a dizolvării persoanei juridice.
 
Prin actul de sesizare s-a reținut în sarcina inculpatului Mihăiţă Minea, potrivit DNA, faptul că ar fi anexat la cererea de finanțare a proiectului Microfermă de creștere intensivă a sturionilor un certificat de atestare fiscală pentru persoane juridice înscris fals, nerecunoscut ca valabil de autoritatea emitentă (Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală a Finanțelor Publice - Administrația Finanțelor Publice Municipiul Constanța), în cuprinsul căruia s-ar fi menționa că societatea beneficiară nu avea obligații de plată către bugetul de stat, „aspect nereal, cunoscut de inculpat, fapt care a avut ca urmare obținerea pe nedrept din bugetul Uniunii Europene a sumei de 2.362.572,35 lei“, conform anchetatorilor.
 
În ceea ce o privește pe inculpata SC Osetra Farm SRL s-a reținut că, în calitate de beneficiar al Programului Operațional pentru Pescuit 2007 – 2013, „cu rea-credință, a anexat la cererea de finanțare nr. (...) a proiectului Microfermă de creștere intensivă a sturionilor, certificatul de atestare fiscală pentru persoane juridice nr. (...) 2011, înscris fals, nerecunoscut ca valabil de autoritatea emitentă (Agenția Națională de Administrare Fiscală  - Administrația Finanțelor Publice Municipiul Constanța), în cuprinsul căruia se menționa că societatea beneficiară nu avea obligații de plată către bugetul de stat, aspect nereal, cunoscut de suspectă, fapt care a avut ca urmare obținerea pe nedrept din bugetul Uniunii Europene a sumei de 2.362.572,35 lei“, potrivit datelor de la dosar.
 
Ostera Farm, în faliment
 
Prin hotărârea intermediară 924/2020, din 16 septembrie 2020, Tribunalul Constanța a dispus intrarea în faliment a SC Osetra Farm SRL și a desemnat lichidator judiciar pe BDO Business Restructuring SPRL.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 22 septembrie 2021.  

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii