Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare cu executare după moartea pompierului constănțean Daniel Fripis. S-a stabilit primul termen în apel

ro

31 Dec, 2020 12:49 19844 Marime text


Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen în dosarul (7628/212/2020) în care Teodor Cris a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu executare după moartea pompierului constănțean Daniel Fripis.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 04 martie 2021.
 
Daniel Fripis a încetat din viaţă, la vârsta de 42 de ani, pe 29 august 2015.

Prin actul de sesizare s-a reținut în esență că la data de 29.08.2015, inculpatul a procedat în mod defectuos la verificarea buteliei de aragaz, umplută anterior cu gaz petrolier lichefiat de la o stație de alimentare destinată autovehiculelor, prin aprinderea unei brichete de menaj, pe care a îndreptat-o către robinetul recipientului sub presiune, acțiune ce a condus la aprinderea gazului din butelie și, ulterior, la distrugerea acesteia prin explozie, punând în pericol integritatea bunurilor și viața persoanelor aflate în curtea imobilului, totodată, un fragment al buteliei respective rezultat în urma descompunerii prin explozie l-a lovit în zona capului pe plt. adj. F.M.D, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, provocând decesul acestuia.  
  
Daniel Fripis a fost avansat post mortem la gradul de sublocotenent și i s-a decernat titlul de Cetățean de onoare al Constanței, iar detașamentul din care a făcut parte îi poartă acum numele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii