Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:22 23 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNSAS cere în instanță constatarea calității de lucrător sau colaborator al Securității în cazul lui Mugur Isărescu. Azi, un nou termen

ro

14 May, 2021 10:11 647 Marime text


Azi, 14 mai 2021, este programat un nou termen în dosarul în care Consiliul Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii solicită constatarea calităţii de lucrător/colaborator al securităţii (OUG nr.24/2008) în cazul Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.
 
Dosarul are numărul 2800/2/2020 și se află în atenția Secţiei a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a instanței din 15 iunie 2020.
 
Părți sunt Consiliul Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii - Reclamant și Isărescu Constantin Mugurel - Pârât.
 
În comunicatul oficial remis de CNSAS se arată „Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar) – 1 persoană“
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii