Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci magistrați din Curtea de Apel Constanța, în atenția Inspecției Judiciare. Când se dă soluția

ro

19 Nov, 2021 00:00 1559 Marime text

 
  • Abaterea disciplinară ce îi vizează pe cei cinci magistrați, potrivit Inspecției Judiciare, constă în „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente“.
 
Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis să amâne pentru luna decembrie pronunțarea unei hotărâri în cazul celor cinci judecători din Curtea de Apel Constanța față de care a fost demarată acțiunea disciplinară.
 
Acțiunea disciplinară a fost demarată de Inspecția Judiciară față de magistrații Ciprian Coadă, Valentina Boboc, Georgiana Anghel Tudor, Iulia Cezara Suciu și Marius Virgil Ungureanu, toți judecători în cadrul Secției penale a Curții de Apel Constanța.
 
Potrivit datelor oficiale, abaterea disciplinară ce îi vizează pe cei cinci magistrați, potrivit Inspecției Judiciare, constă în „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente“.
 
Pronunțarea unei hotărâri fusese anunțată pentru data de 17 noiembrie 2021, însă, ulterior, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a anunțat amânarea pronunțării, pentru luna decembrie.
 
Oricare va fi decizia pronunțată de CSM, aceasta va putea fi atacată în instanță, la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Inspecția Judiciară a demarat acțiunea disciplinară față de cinci judecători ai Curții de Apel Constanța!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii