Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:08 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chițac vs. Mazăre Toamna „pretențiilor“. În euro și dolari. Cine și când dă verdictul!

ro

24 Sep, 2021 00:00 799 Marime text
  • Judecătorii Secției civile a Tribunalului Constanța, în completul Fond Civil 9 prezidat de magistratul Adriana Mihaela Vasile, au anunțat că vor pronunța un verdict la data de 6 octombrie 2021.
  • Este vorba despre dosarele 2511/118/2021, cu pretenții ridicate la 4.384.867 de dolari și, respectiv 2515/118/2021, în care pretențiile se ridică la 4.712.592,4 euro.
  • Reclamant în cauză este actualul primar Vergil Chițac, iar lista pârâților este deschisă de fostul primar, Radu Mazăre.
 
Zi „fierbinte“, planificată în mijlocul toamnei, la Tribunalul Constanța! Sunt vizate dosarele în care actualul primar al orașului, Vergil Chițac, a ridicat pretenții de milioane de euro, în numele municipiului, față de fostul primar, Radu Mazăre, în baza Dosarului Retrocedărilor.
 
Judecătorii Secției civile a Tribunalului Constanța, în completul Fond Civil 9 prezidat de magistratul Adriana Mihaela Vasile, au anunțat că vor pronunța un verdict la data de 6 octombrie 2021.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Lista pârâților
 
Este vorba despre două dintre procesele în care actuala administrație i-a dat în judecată pe protagoniștii Dosarului Retrocedărilor, ridicând pretenții de milioane de euro și de dolari, în baza prejudiciului calculat în dosarul ce vizează retrocedarea a mii de metri pătrați de terenuri din Constanța.
 
Astfel, în dosarul civil 2511/118/2021, al cărui obiect este reprezentat de „pretenții“, suma se ridică la 4.384.867 de dolari.
 
Reclamant este Unitatea Teritorial Administrativă Constanța prin Primar Vergil Chițac, iar lista pârâților este deschisă de Radu Ștefan Mazăre și continuă cu Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Dan Miron, Bogdan Ghițulescu și Alin Horațiu Dima.
 
În continuare, obiectul dosarului 2515/118/2021 este reprezentat de „pretenții 4.712.592,4“, iar pârâții sunt Radu Ștefan Mazăre, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Dan Miron, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Nicușor Daniel Constantinescu, Răsvan Mircea Tudorache, Paraschiva Barbu.

 
Și în acest dosar, reclamantul este UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac.
 
Ambele cauze se află în atenția completului Fond Civil 9, al Secției I Civile a Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Adriana Mihaela Vasile, și au fost analizate în cursul acestei săptămâni de instanță.
 
La finele dezbaterilor, judecătorii au anunțat că vor pronunța un verdict în cele două procese la data de 6 octombrie 2021.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Pretenții de sute de mii de euro
Primarul Vergil Chiţac, „față-n față“ cu Radu Mazăre, la Tribunalul Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii