Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:48 28 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai important proces pentru Peninsula Constanța! Vicepreședintele Curții de Apel și președintele Secției de Contencios decid dacă barierele rămân ridicate

ro

19 Feb, 2022 00:00 2103 Marime text
  • În urma repartizării aleatorii a dosarului, prima înfățișare în judecarea recursului a fost fixată la data de 24 martie 2022, cazul aflându-se în atenția completului C1 Recurs al Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței.
  • Completul C1 Recurs este format din magistrații Claudiu Răpeanu (vicepreședintele Curții), magistratul Alexandru Ionuț Burtescu (membru al Colegiului de Conducere) și magistratul Francisc Nemeth (membru al Colegiului de Conducere, dar și președintele delegat al Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței).
  • Decizia pe care Curtea de Apel Constanța o va pronunța în cauză este definitivă și de aceasta depinde, practic, soarta accesului în Peninsula Constanța.
 
Soarta Zonei Peninsulare este în mâinile conducerii Curții de Apel Constanța!
 
La Curtea de Apel s-a finalizat etapa procedurii de filtru a dosarului în care Consiliul Local Constanța a atacat hotărârea Tribunalului de a ridica barierele ce restricționau accesul în Peninsulă.
 
În urma repartizării aleatorii a dosarului, prima înfățișare în judecarea recursului a fost fixată la data de 24 martie 2022, cazul aflându-se în atenția completului C1 Recurs al Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Completul C1 Recurs este format din magistrații Claudiu Răpeanu (vicepreședintele Curții), magistratul Alexandru Ionuț Burtescu (membru al Colegiului de Conducere) și magistratul Francisc Nemeth (membru al Colegiului de Conducere, dar și președintele delegat al Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței).
 
Dosarul are indicativul 8549/118/2021 și este vorba despre procesul în care, în primă instanță, Tribunalul Constanța, în completul CA9 prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc Dan, președintele Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, a decis admiterea cererii de suspendare a Regulamentului de acces în Peninsulă.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța a fost luată la data de 15 decembrie 2021 și a avut ca efect ridicarea imediată a barierelor de acces în Zona Peninsulară.
 
Barierele au fost ridicate începând cu data de 15 decembrie, la o lună de la instalarea lor.
 
Totuși, hotărârea Tribunalului de a suspenda regulamentul a fost atacată de către Consiliul Local Constanța.
 
Astfel, avocații CLC au contestat la Curtea de Apel hotărârea Tribunalului, solicitând casarea acesteia și, în urma rejudecării, respingerea cererii de suspendare a regulamentului.
 
Decizia pe care Curtea de Apel Constanța o va pronunța în cauză este definitivă și de aceasta depinde, practic, soarta accesului în Peninsula Constanța.
 
Procesul este programat să se desfășoare de la ora 10.00.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Breaking News
Două parohii, ortodoxă și catolică, au cerut anularea Regulamentului pentru Peninsula Constanța!

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii