Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:43 09 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au decis judecătorii în cazul Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord!

ro

24 Feb, 2021 00:00 1791 Marime text
  • Arhiepiscopia Tomisului a contestat o decizie a Judecătoriei Constanța, instanță ce a dispus desființarea „lucrărilor de construcție realizate fără autorizație de construire“ la Biserica Izvorul Tămăduirii.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au amânat cercetările specifice penru data de 08 aprilie 2021 în cazul Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord - Macul Roșu, cunoscută drept biserica de pe trotuar!

În prezentul dosar, Arhiepiscopia Tomisului a contestat o decizie a Judecătoriei Constanța, instanță ce a dispus desființarea „lucrărilor de construcție realizate fără autorizație de construire“ la Biserica Izvorul Tămăduirii.
 

Prima decizie

Reamintim că prin hotarârea 8795/2020, din 16 octombrie 2020, judecătorul Ştefan Alexandru Toma, din Secţia civilă a Judecătoriei Constanța, a admis cererea de chemare în judecată formulată de Primarul municipiului Constanţa în contradictoriu cu pârâta Arhiepiscopia Tomisului.


„Lucrările de construcție realizate fără autorizație“

Pe cale de consecință, judecătoria a obligat Arhiepiscopia să „desființeze lucrările de construcție realizate fără autorizație de construire la imobilul situat în Constanţa, B-dul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, jud. Constanţa, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“.

Totodată, Primarul municipiului Constanţa a fost autorizat să „desființeze lucrările de construcție realizate fără autorizație de construire la imobilul situat în Constanţa, bulevardul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, jud. Constanţa, în caz de neexecutare a obligației în termenul acordat“, potrivit minutei judecătorești.
 

„Sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege“

În motivarea deciziei, Judecătoria Constanța arată, printre altele, că „sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege pentru admiterea acțiunii“ promovate de Primarul Municipiului Constanța pentru desființarea lucrărilor.

Instanța mai arată că „Arhiepiscopia Tomisului a fost sancționată contravențional prin procesul verbal de constatare a contravențiilor nr. (...) din data de 14.03.2017 pentru efectuarea unor lucrări de construire la imobilul situat în Constanța, (...), zona Macul Roșu, jud. Constanța, fără a deține autorizație de construire“, conform www.rolii.ro.

„Prin acest proces verbal a fost aplicată sancțiunea principală a amenzii în cuantum de 1.000 lei, fiind dispuse și următoarele măsuri complementare: oprirea executării lucrărilor de construcție; desființarea lucrărilor de construcție nelegal realizate și aducerea imobilului în starea inițială în termen de 30 de zile. Procesul verbal nu a fost contestat pe calea plângerii contravenționale în termenul legal de 15 zile de la comunicare“, se mai arată în hotărârea instanței.

Totodată, se mai precizează că, pe data de 14 noiembrie 2019, doi polițiști din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au constatat, prin notă de constatare, „faptul că pârâta nu s-a conformat măsurilor dispuse prin procesul verbal nr. (...) din data de 14.03.2017, stadiul fizic al lucrărilor fiind cel descris în procesul verbal“.

„Având în vedere considerentele expuse, instanța va admite cererea și va obliga pârâta să desființeze lucrările de construcție realizate fără autorizație de construire la imobilul situat în Constanța, (...) zona Macul Roșu, jud. Constanța, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“, au stabilit judecătorii.

Totodată, instanța „va autoriza reclamantul să desființeze lucrările de construcție realizate fără autorizație de construire la imobilul situat în Constanța, (...) zona Macul Roșu, jud. Constanța, în caz de neexecutare a obligației în termenul acordat, pe cheltuiala pârâtei“, se mai arată în decizia primei instanțe.


Citește și:

Integra Wood Sbs SRL, parteneră de afaceri cu Arhiepiscopia Tomisului, în insolvență! Se cere atragerea răspunderii

Primul, responsabil tehnic din partea Arhiepiscopiei Tomisului
Vasile Rusnac și Ionuț Cosmin Băcilă, condamnați

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii