Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:24 22 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul incendierii blocului de pe Grindeanu, amânat pentru septembrie! Lipsă de procedură cu persoanele vătămate

ro

15 Jul, 2022 11:50 1188 Marime text

 

 
Dosarul minorului acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu, din municipiul Constanța, a fost amânat de Judecătoria Constanța pentru luna septembrie 2022.
 
Noul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 07 septembrie 2022, față de lipsa de procedură cu persoanele vătămate.
 
De menționat că azi, 15 iulie 2022, Judecătoria Constanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse cu privire la inculpatul minor acuzat de săvârşirea infracțiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă şi evadare, măsură pe care o menţine pentru o perioadă de 60 de zile, urmând a fi verificată până la data de 11.09.2022.
 
Totodată, instanța a respins, ca neîntemeiată, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai ușoară, formulată de apărătorul inculpatului.
 

Conform procurorilor, minorul, la data de 16.12.2021, în jurul orei 01.00, prin incendierea inițiată prin folosirea de substanțe inflamabile și focul aprins de la chibrituri, a provocat distrugeri unui număr de 37 autoturisme parcate la subsolul și în proximitatea blocului de locuințe situat în mun. Constanța, precum și distrugerea și degradarea blocului de locuințe, fiind afectate 94 apartamente, spațiile comune ale blocului de locuințe, reprezentate de scările de bloc și parcarea aferentă situată la demisolul blocului, precum și fațadele blocului, fiind totodată aduse în stare de nefuncționare temporară ori până la remediere rețelele de apă, gaze și electricitate.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Are sau nu are discernământ?!
Minorul acuzat de incendierea blocului de pe Grindeanu, supus unei expertize psihiatrice. Ce s-a stabilit

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii