Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În sfârșit! Reabilitarea blocului incendiat de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu poate începe

ro

27 May, 2023 00:00 1914 Marime text
  • 527 de zile au trecut de la incendiul care a cutremurat municipiul Constanța
  • Pe 16 decembrie 2021, 94 apartamente și 37 autoturisme parcate la subsolul și în proximitatea unui bloc au fost afectate de flăcări și fum
  • Din fericire, structura de rezistență a blocului nu a fost afectată conform celor declarate de Cristian Mihail Amarandei, șeful ISU Dobrogea, care a precizat că trebuie să fie refăcute toate instalațiile blocului.
 
 
Primăria Constanța a eliberat pe 26 mai 2023, la un an și jumătate după ce a avut loc devastatorul incendiu, autorizația de construire pentru blocul de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu, din municipiul Constanța.
 
Prin AC 433 din data de 26 mai 2023, Asociația de Proprietari a imobilului situat în municipiul Constanța, va consolida imobilul, fațadele și vor reface rețelele de alimentare apă și canalizare, vor reface și instalația electrică, expusă incendiului. Lucrările se vor demara în regim de urgență conform art. 7, alin (10), alin (16) și alin (20.7) din Legea nr. 50/1991 cu modificările și completările ulterioare și a notei de constatare și oportunități întocmită de Coțofană A. Radu. Documentul este valabil 24 de luni. În aprilie 2022, în preajma sărbătorilor pascale de anul trecut, se lucra intens la o parte din lucrările necesare reabilitării blocului.


 
Pe 16 decembrie 2021, un incendiu a izbucnit la un imobil din Constanța. Ora 00.58, un apel la 112 anunța un incendiu la subsolul unui imobil situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu nr. 6. La mai puțin de o oră de la apelul la 112 a fost declarat planul roșu de intervenție, unde 250 de persoane au fost evacuate din cele 123 de apartamente ale imobilului din zona Km. 4-5. 100 de persoane au avut nevoie de asistență de la cele trei autospeciale cu scară pentru a fi coborâte de pe terasa imobilului și de la balcoane. Dintre toate persoanele, 70 erau copii. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, dar pierderile materiale sunt semnificative, mai ales în prag de sărbătoare. 37 de autoturisme distruse, aproximativ 35 de apartamente au fost afectate de foc, zeci de apartamente afectate de ape și alte zeci afectate de fum. Din fericire, structura de rezistență a blocului nu a fost afectată conform celor declarate de Cristian Mihail Amarandei, șeful ISU Dobrogea, care a precizat că trebuie să fie refăcute toate instalațiile blocului.
 
Conform portalului Primăriei municipiului Constanța, autorizațiile de construire au fost emise pentru societatea Turnuri SRL, în anii precedenți. Complexul rezidențial este cunoscut pe piața imobiliară sub denumirea South Park Residence. Actele emise de primărie sunt din 2014, respectiv 2015. Potrivid Confidas.ro, la momentul respectiv, societatea era controlată de asociatul unic și administratorul Liviu Denisov. El mai este asociat și în alte firme, cum ar fi DCB Mamaia Development SRL, Eli Den Trading SRL și Eliden Structuri Oțel SRL.
 

Minorul condamnat

 
Ramintim că la mijlocul lunii martie 2023, minorul acuzat de producerea incendiului care a distrus 94 apartamente și 37 autoturisme parcate la subsolul și în proximitatea unui bloc de locuințe situat în mun. Constanța, pe strada Nicolae Grindeanu, a fost condamnat definitiv. Curtea de Apel Constanța a menținut decizia Judecătoriei Constanța prin intermediul căreia s-a luat față de inculpatul minor măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 3 ani și 4 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare. Judecătorii au confiscat de la inculpat pachetul de chibrituri folosit la săvârșirea infracțiunii de distrugere, ridicat în data de 16.12.2021 și depus la Camera de Corpuri Delicte a I.P.J. Constanța.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Exclusiv! Minorul acuzat de incendierea blocului de pe Grindeanu, condamnat definitiv!


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii