Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Incredibil! Minorul suspectat că ar fi înțepat cauciucurile mai multor mașini din zona Viile Noi, implicat în incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu! (VIDEO)

ro

27 Sep, 2023 13:40 4276 Marime text
Polițiștii IPJ Constanța au identificat principalul suspect din cazul distrugerilor provocate la anvelopele a peste 20 de mașini din zona viile Noi din Constanța. 

Potrivit IPJ Constanța suspectul este un minor de 15 ani. 

„Urmare a sesizării, din data de 24 septembrie a.c., cu privire la faptul că o persoană necunoscută ar fi provocat distrugeri la anvelopele a peste 20 de autoturisme, parcate pe strada Șoseaua din Vii și pe străzile învecinate, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța precizează că în mai puțin de 48 de ore de la comiterea faptei, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au identificat persoana bănuită ca fiind un minor, de 15 ani“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța. 


Cercetările în acest caz continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. 

Conform unor surse neoficiale, în urmă cu aproximativ doi ani ar fi fost implicat în incendiu devastator ce a mistuit un bloc de locuințe de pe strada Nicolae Grindeanu din municipiul Constanța. La acea dată băiatul avea 13 ani, vârstă la care nu poate răspunde penal pentru faptele sale. 

Doar adolescentul care avea 16 ani la acea dată a fost judecat, iar Curtea de Apel Constanța a menținut decizia Judecătoriei Constanța prin intermediul căreia s-a luat față de inculpatul minor măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 3 ani și 4 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare.
 
Mai mult, instanța a dedus din măsura educativă aplicată inculpatului perioada reţinerii de 24 de ore, respectiv a arestului la domiciliu şi a arestării preventive.

Amintim că, în data de 16 decembrie 2021, în urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța,  în cazul incendiului de la blocul de pe strada Nicolae Grindeanu d minori, de 13 și 15 ani, au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri. 

În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, și a doua zi a fost prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului. 

Citește și: 

Cei doi minori, implicați în incendiul de la blocul de pe strada Nicolae Grindeanu au fost prinși 

ConstanțaUn minor de 15 ani, suspectat că ar fi tăiat cauciurile de la mașinile parcate în zona Viile Noi (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii