Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz uluitor la DIICOT! Un copil de 13 ani a cumpărat droguri într-un parc

ro

11 Sep, 2023 11:12 1165 Marime text
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Prin rechizitoriul din data de 29.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpați, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor trafic international de droguri de risc și mare risc, trafic intern de droguri de risc și mare risc, complicitate la trafic international de droguri de risc și mare risc și complicitate la  trafic intern de droguri de risc și mare risc .

S-a reținut faptul că, în perioada martie-mai 2023,unul dintre inculpați a comercializat droguri de risc (canabis și hașiș)   în mod repetat (11 acte materiale), către consumatori din județul Giurgiu, inclusiv minori.

Astfel, la data de 17.03.2023, a vândut unui minor de 13 ani, cantitatea de un gram de hașiș, din care acesta a confecționat o țigară pe care a consumat-o împreună cu alte trei minore, în parcul Elevilor din municipiul Giurgiu.

Ulterior una dintre minore (elevă) a acuzat stări de rău, fiind transportată la spital unde i s-au acordat îngrijiri medicale.   

La data de 08.05.2023, inculpatul, cu sprijinul celui de al doilea inculpat cercetat  în cauză, a introdus pe teritoriul României droguri de risc și mare risc (989,78 grame rezină de canabis și 19,82 grame cocaină), fiind prinși în flagrant imediat după săvârșirea faptei.

Anterior, la începutul lunii aprilie 2023, dar cu sprijinul celui de al treilea inculpat, a introdus pe teritoriul României cantitatea de 500 grame rezină de canabis.

În ambele situații, drogurile au fost disimulate în interiorul unor colete, care au fost expediate din Spania și introduse pe teritoriul țării prin intermediul unor societăți de transport.

De asemenea, cel de al doilea inculpat, a comercializat, în mod repetat (6 acte materiale), droguri de risc, către consumatori de pe raza județului Giurgiu.

Prin rechizitoriu s-a solicitat menținerea măsurii arestului preventiv față de cei trei inculpați,  confiscarea specială a cantităților de droguri ridicate pe parcursul perchezițiilor domiciliare, a mai multor terminale mobile, a sumelor de bani  identificate ca provenind din comercializarea drogurilor, precum și  obligarea inculpaților la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat.

Totodată, s-a dispus disjugerea cauzei cu privire la trei suspecți, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere de droguri de risc, fără drept, în scopul consumului propriu.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Giurgiu.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Serviciilor sexuale contra cost
DIICOT, percheziții în Constanța și Cluj! Mai multe persoane, trimise în judecată

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii