Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant la Tulcea! S-au dictat zeci de ani de închisoare și sute de mii de euro daune morale

ro

06 Aug, 2023 18:00 2066 Marime text
  • Tribunalul Constanța a judecat o înfiorătoare crimă comisă în localitatea tulceană Slava Cercheză.
  • femeie a fost sechestrată în propriul dormitor timp de șapte ore și jumătate și, în final, a fost ucisă de agresor.
  • Mobilul crimei, spun anchetatorii, este reprezentat de „puternice dorinţe de a începe o relaţie cu victima“ ale suspectului şi „puternice sentimente de posesivitate asupra aceleiaşi victime“, totul pe fondul consumului de alcool.
Nu mai puțin de 24 de ani de închisoare și daune morale totale de aproape 200.000 de euro!
 
Aceasta este sentința dictată de judecătorii de la Tribunalul Constanța pentru o crimă înspăimântătoare, produsă în localitatea tulceană Slava Cercheză.
 
Agresorul a fost condamnat de judecătorii din Constanța la pedeapsa totală de 24 de ani de închisoare pentru omor calificat, lipsire de libertate în mod nelegal, violare de domiciliu și distrugere.
 
Individul este acuzat de procurori că, la finele lunii martie 2022, a sechestrat timp de șapte ore și jumătate o femeie în propriul ei dormitor, în care pătrunsese după ce a spart ușa locuinței, iar, în final, a ucis-o cu o armă pe care o ascunsese de la bun început acolo.
 
Mobilul, spun anchetatorii, este reprezentat de „puternice dorinţe de a începe o relaţie cu victima“ şi äputernice sentimente de posesivitate asupra aceleiaşi victime“, totul pe fondul consumului de alcool.
 
Ancheta a fost întreprinsă de polițiștii tulceni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, dar cazul a ajuns la Constanța după ce ambii judecători de cauze penale din cadrul Tribunalului Tulcea au fost stabiliți ca incompatibili, anterior aceștia judecând măsurile preventive în cauză.
 
atru capete de acuzare
 
În rechizitoriul prin care suspectul a fost trimis în judecată, procurorii au arătat că „la data de (...) 03. 2022, în jurul orelor 21,30,  inculpatul, în timp ce se afla în locuinţa victimei din loc. Slava Cercheză, pe fondul consumului de alcool, a unor puternice dorinţe de a începe o relaţie cu victima şi a unor puternice sentimente de posesivitate asupra aceleiaşi victime, după ce iniţial ascunsese într-unul din dormitoarele locuinţei un cuţit tip macetă, cu dimensiunea totală de 39 cm, şi îşi procurase şi pregătise cabluri (de diferite dimensiuni) în vederea imobilizării victimei, imobilizare de altfel executată, a atacat-o cu un cuţit, în urma atacului rezultând decesul acesteia ca urmare a plăgilor înjunghiate toraco-abdominale produse prin impactul cu mare intensitate cu penetrare în cavitatea pleurală şi în abdomen, cu lezarea plămânilor şi ficatului“.
 
De asemenea, legat de acuzațiile de lipsire de libertate în mod nelegal, procurorii au spus că în aceeași zi, „inculpatul înarmat cu un cuţit/macetă, pe care îl procurase şi îl ascunsese iniţial în interiorul locuinţei victimei, în intervalul orelor 14,00 – 21,30, pe fondul unor puternice dorinţe de a începe o relaţie cu victima şi a unor puternice sentimente de posesivitate asupra aceleiaşi victime, a ţinut la dispoziţia sa victima în interiorul dormitorului acesteia, iniţial limitându-i spre minim libertatea de mişcare apoi imobilizând-o complet prin legarea de mâini şi de picioare“.
 
Anterior, bărbatul pătrunsese fără drept în locuința victimei, distrugând ușa de la intrarea din spate a casei.
 
Pe parcursul procesului, suspectul s-a prevalat de dreptul la tăcere conferit de lege și nu a dat declarații.
 
Pe parcrsul desfășurării procesului, a ieșit la iveală faptul că femeia se dusese la poliție înainte cu puțin timp de producerea crimeri, împreună cu inculpatul, pentru mediere.
 
Victima îi arătase polițistului de serviciu unele mesaje de la inculpat și îl rugase pe omul legii să îi pună în vedere să nu o mai caute sub nicio formă, nedorind să aibă nimic de-a face cu acesta. Nu a depus plângere.
 
În urma administrării probelor din dosar, a rezultat că inculpatul încercase să o oblige pe victimă să aibă o relație cu el și să se departă de soțul său, dar victima a refuzat.
 
În cele din urmă, în momentul în care la locuința victimei a sosit soțul acesteia, alături de o altă persoană, inculpatul a înjunghiat-o pe victimă.
 
În urma deliberărilor, judecătorii au ajuns la concluzia că suspectul se face vinovat de toate acuzațiile pe care i le-au adus anchetatorii.
 
„Victima nu a avut nicio șansă de a se opune“
 
„Analizând toate mijloacele de probă administrate în cauză, instanţa constată că inculpatul şi-a făcut un plan pentru a pătrunde în locuinţa victimei, pe care o cunoştea, intenţionând ascunderea cuţitului pe care îl procurase anterior şi pe care îl avea asupra sa, a spart uşa din spatele imobilului, rănindu-se în acest fel la nivelul membrelor superioare, apoi a pătruns în interior, s-a deplasat până la dormitorul alăturat dormitorului victimei  ascunzând cuţitul, având în vedere constatările efectuate  cu ocazia cercetării locului faptei“, au spus judecătorii din Constanța.
 
„Totodată, din probele administrate la dosarul cauzei, din declaraţia inculpatului şi din declaraţiile martorilor, dar şi din declaraţia părţii civile (nr., soțul victimei) reiese faptul că inculpatul a legat victima şi i-a aplicat multiple lovituri cu cuţitul, aşa cum se poate observa din planşele foto si actul medico-legal de necropsie“, se mai arată în sentința de condamnare.
 
„Victima a murit în chinuri“, a spus Tribunalul, „având în vedere intervalul de timp cât a fost constrânsă fizic şi psihic, aceasta fiind sub supravegherea inculpatului, care i-a limitat libertatea de mişcare iniţial numai la perimetrul dormitorului, apoi i-a  restrâns-o total prin imobilizare, respectiv, legarea de mâini şi de picioare“.
 
„Practic, victima nu avut nicio şansă de a se opune, de a cere ajutorul, de a fugi, fiind parţial dezbracată, având în vedere că era imobilizată. Chiar dacă, la un moment dat, la faţa locului au ajuns soţul acesteia, partea civilă şi martorul, inculpatul şi-a dus la capăt hotărârea infracţională“, au mai arătat judecătorii.
 
Instanța a mai arătat că „inculpatul a încercat să se prevaleze de o relaţie de natură sexuală cu victima, dar din probatoriul administrat în cauză rezultă contrariul, având în vedere că niciun martor audiat nu a putut relata despre o anumită relaţie dintre aceştia, doar simpla susţinerea a acestuia şi faptul că inculpatul o ajuta pe victima la unele treburi gospodăreşti“.
 
„De asemenea“, a mai spus instanța, „martorul, având calitatea de ajutor şef de post la Postul de Poliţie Slava Cercheză, a relatat faptul că, nu cu mult înainte de săvârşirea faptei de către inculpat, victima s-a prezentat la sediul poliţiei, împreună cu inculpatul, pentru a relata că este hărţuită de acesta“.
 
În acest context, judecătorii din Constanța au dictat 24 de ani de închisoare și daune morale către soțul victimei de 100.000 de euro, iar către alte două părți civile au fost stabilite daune morale de câte 40.000 de euro.
 
Sentința Tribunalului Constanța poate fi atacată la Curtea de Apel.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Să mă pupe în ... pe mine“
Caz rezolvat de procurorii din Tulcea, demn de filmele cu detectivi! Crimă descoperită după îngroparea cadavrului. Dosarul poate ajunge la Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii