Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii exclusive din dosar! Caz șocant în Constanța! Bărbat incendiat cu alcool medicinal – „Îmi pare extrem de rău pentru ceea ce s-a întâmplat“ (DOCUMENT)

ro

21 Apr, 2024 14:51 1073 Marime text



Judecătorii de la Tribunalul Constanța urmează să stabilească în perioada imediat următoare primul termen în dosarul femeii suspectate că și-ar fi incendiat concubinul!
 
Dosarul a fost instrumentat de de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Femeia este acuzată pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie (omor calificat), faptă prev. şi ped. de art.199 rap. la art.189 alin.1 lit. h C.p.
 
Date din dosar
 
În data de 18.01.2024, organele de poliție au fost sesizate cu privire la un incident, respectiv incendierea unei persoane de sex masculin, din Constanța.
 
Organele de poliție s-au deplasat la fața locului și au constatat că era prezent un echipaj SMURD care le-a relatat acestora că cel în cauză se află în stare gravă și nu pot furniza date cu privire la ce s-a întâmplat datorită stării de sănătate în care se află victima, ulterior aceasta fiind transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Din procesul-verbal de examinare preliminară a rezultat că victima prezenta leziuni traumatice (arsuri prin flacără, grad IIB-III, pe 40-45% suprafață corporală și arsuri la nivelul căilor aeriene superioare) care i-au pus acestuia viața în primejdie prin șoc post-combustional și prin arsurile de la nivelul căilor aeriene superioare, pentru care a fost necesară intubarea oro-traheală.
 
De asemenea, organele de poliție au luat legătura cu concubina victimei, care a relatat faptul că a avut o discuție în contradictoriu cu concubinul său pe tema geloziei, moment în care acesta și-a turnat o soluția și ulterior și-a dat foc.
 
Potrivit evaluărilor organelor de poliție, în urma incidentului victima a suferit arsuri de 50-60 % suprafață corporală iar în imobil nu au existat distrugeri în urma celor întâmplate.
 
În cauză s-a procedat la o cercetare la fața locului în imobilul de domiciliu în care a avut loc incidentul, timp în care alte organe de poliție s-au deplasat la Spitalul Județean de Urgență Constanța, au luat legătura cu un medic care a relatat că victima se află în stare gravă la terapie intensivă, este inconștient și intubat și a suferit arsuri pe o suprafață totală de 45 % din corp.
 
De asemenea, aceasta a relatat că victima era conștient când a fost adus și a relatat verbal faptul că, concubina acestuia a aruncat cu spirt pe el și i-a dat foc.
 
În urma discuțiilor cu organele de poliție și cu procurorul concubina persoanei vătămate a recunoscut că în urma unor certuri conjugale ea este de fapt cea care l-a incendiat pe concubinul său, după ce în prealabil a turnat spirt pe acesta, spirt pe care l-a avut la îndemână.
 
În fața anchetatorilor, suspecta a declarat următoarele:
 

„Fiind sub influența alcoolului și sub un moment de tensiune, din cauza certurilor dintre noi, am văzut negru în fața ochilor și l-am stropit pe acesta cu alcool medicinal, care era la îndemână și apoi i-am dat foc cu o brichetă, cred.
 
Eu sunt fumătoare și probabil de aici era și bricheta.
 
Nu mai imi aduc aminte dacă spirtul era în bucătărie sau în debara.
 
Concubinul meu s-a aprins, eu am încercat să îi ofer ajutor, motiv pentru care și mâinile mele poartă leziuni de arsură și s-a dus în cadă pentru a stinge focul.

Și eu am mers după el, am luat dușul și am dat pe corpul său, însă focul deja era stins.
 
I-am rupt hainele de pe el și i-am pus un cearceaf pe tot corpul și am apelat la 112 pentru a anunța serviciile de ambulanță.
 
Concubinul meu a coborât singur la parter pentru a primi ambulanța și pe urmă am coborât și eu.
 
Ambulanța a sosit, l-a preluat și l-a dus la spital.
 
Atunci a fost ultima dată când l-am văzut.
 
Între timp au venit și pompierii care m-au și întrebat dacă este necesar să intervină și le-am spus că nu este nevoie.
 
Menționez că îmi pare extrem de rău pentru ceea ce s-a întâmplat, nu am avut probleme penale niciodată și sper ca concubinul meu să mă ierte și să iși revină”.

 
Dată fiind starea grava a victimei, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Chirugie Plastică Reparatorie și Arsuri București în perioada 20.01-03.02.2024, dată la care a survenit decesul victimei.
 
Cu ocazia audierii  atât în fața judecătorului de drepturi și libertăți investit cu soluționarea propunerii măsurii arestului preventiv, cât și pe parcursul fazei de urmărire penală, inculpata a recunoscut săvârșirea faptei ce îi este imputată, regretând săvârșirea acesteia.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto cu rol ilistrativ. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Scene șocante la Topraisar!
Un tânăr și-a lovit unchiul cu un cuțit în cap! Vârful lamei a rămas în osul cranian. Trimitere în judecată

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii