Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:00 21 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va decide Tribunalul Constanța soarta Parcului Arheologic din oraș

ro

12 Aug, 2021 00:00 986 Marime text

 
  • Judecătorii Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța vor analiza la data de 12 octombrie 2021 dosarul (2434/118/2021) în care firma Ianachis SRL a dat în judecată municipalitatea din oraș, pentru terenul din Parcul Arheologic Constanța.
  • Afaceriștii intenționează să cumpere o parte din parc, intenție dezvăluită inițial în cadrul dosarului 535/118/2019*.
  • Prin acțiunea respectivă, reprezentanții firmei le cereau judecătorilor să oblige municipalitatea să le vândă terenul, acesta având o suprafață de 96 de metri pătrați și fiind situat în apropierea Statuii „Victoriei împotriva Fascismului“.
  • Dosarul 535/118/2019* a fost suspendat de introducerea noii acțiuni, înregistrate sub numărul 2434/118/2021.
 
Afaceriștii din cadrul Ianachis SRL, compania care deține pizzeria Il Giardino, intenționează să cumpere o parte din Parcul Arheologic din Constanța.
 
Mai exact, este vorba despre terenul pe care se află pizzeria, suprafață pentru care, inițial, oamenii de afaceri au deschis o acțiune la Tribunalul Constanța.
 
Prin acțiunea respectivă, reprezentanții firmei le cereau judecătorilor să oblige municipalitatea să le vândă terenul, acesta având o suprafață de 96 de metri pătrați și fiind situat în apropierea Statuii „Victoriei împotriva Fascismului“.
 
Acțiunea, înregistrată sub numărul 535/118/2019*, a fost respinsă în primă instanță, astfel că acum dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța, în urma apelului declarat de firma Ianachis SRL.
 
Totuși, procesul a fost suspendat, după ce reprezentanții firmei au înregistrat o nouă acțiune, pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Conform datelor oficiale, cazul s-a suspendat în temeiul articolului 413 alineat 1 punctul 1 din Codul de Procedură Civilă și, potrivit textului de lege invocat, „instanța poate suspenda judecata când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existența ori inexistența unui drept care face obiectul altei judecăți“.
 
Cu alte cuvinte, dosarul 535/118/2019* depinde de existența ori inexistența unui drept care face obiectul noului caz, respectiv 2434/118/2021.
 

Termen pe 12 octombrie
 
Noul dosar, care l-a blocat pe cel în care se cere ca municipalitatea să fie obligată la vânzarea terenului, va fi analizat de Tribunalul Constanța, Secția a II-a civilă, la data de 12 octombrie 2021, de la ora 8.30.
 
Amintim aici că, în dosarul 535/118/2019*, Tribunalul Constanța a respins, în primă instanță, solicitarea afaceriștilor de a obliga municipalitatea să vândă terenul.
 
În schimb, instanța a admis cererea afaceriștilor de a obliga autoritățile locale să soluționeze cererea de cumpărare a terenului ce le fusese adresată de către compania Ianachis SRL.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în centrul procesului se află grupul sanitar din Parcul Arheologic, din zona Poarta 2, transformat de-a lungul timpului în pizzerie, dar și terenul aferent acestuia.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Parc echipat cu zeci de aparate fitness și o pistă pentru alergat în Constanța. Cum va arăta (galerie foto)
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii