Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când se vor pronunța judecătorii militari în dosarul armei furate din Mamaia

ro

12 Apr, 2023 16:03 1980 Marime textAmânare de pronunțare în dosarul privind furtul armei din Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat!  

Judecătorii militari au amânat pronunțarea în cauză pentru jumătatea lunii viitoare.

Oricare va fi decizia magistraților, aceasta va putea fi contestată.

În cauză, un militar este acuzat că nu a respectat prevederile consemnului particular, referitor la poziția armei pe timpul executării serviciului, lăsând-o sprijinită în gheretă, că nu a păzit postul de pază nr. 1 și nu a supravegheat spațiul din raza sa vizuală, că nu a oprit persoana suspectă intrată în obiectivul militar și că a permis apropierea persoanei suspecte de postul de pază nr. 1, la o distanță mai mică decât cea fixată prin consemnul particular.
 
În prezenta cauză a mai fost deferit justiției și un caporal (comandantul pazei).

Incidentul a avut loc la data de 19 martie 2022, când un tânăr militar din Constanța ar fi fost atacat de o persoană, care i-a sustras arma și muniția de război aferentă.
 
După eveniment, mai multe filtre în Mamaia, Constanța, localitățile învecinate, dar și în mai multe județe au fost instituite de polițiști, militari și jandarmi, pentru depistarea armei sustrase, dar și pentru identificarea suspectului.
 
Potrivit autorităților, 96 de filtre ale forțelor de ordine au fost organizate în cinci județe, fiind implicate 300 de efective.
 
Mai mult, scafandrii militari au căutat arma și în Canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari.
 
Tot în acest context, paza a fost sporită și la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, dar și la Consulatul Federației Ruse la Constanța.
 
La jumătatea lunii 2022, arma a fost găsită chiar de militarul atacat în post.

Deși arma și muniția aferentă au fost găsite procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța încearcă să depisteze persoana care ar fi sustras arma de la militar.

Ancheta continuă.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii