Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia, contestate!

ro

10 Aug, 2023 18:00 1399 Marime text
 
 
  • Militarul căruia i-ar fi fost sustrasă arma – condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru încălcarea consemnului și fals în declaraţii, este nemulțumit de pedeapsa aplicată.
 
Prima condamnare în dosarul privind furtul armei din Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat, contestată la instanța superioară!
 
Militarul căruia i-ar fi fost sustrasă arma – condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru încălcarea consemnului și fals în declaraţii, este nemulțumit de pedeapsa aplicată, motiv pentru care a contestat-o la Curtea de Apel.
 
Tot în acest dosar, în sarcina comandantului pazei au fost stabilite pedepsele de un an şi două luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de „încălcarea consemnului” și un an de închisoare pentru comiterea infracţiunii de „fals în declaraţii”.
 
Și în cazul său, judecătorii au contopit pedepsele și au stabilit pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 2 luni închisoare, la care adaugă sporul de o treime din cea de-a doua pedeapsă (1/3×12=4) rezultând, în final, pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei stabilite în sarcina inculpatului, fiind stabilit un termen de supraveghere de 2 (doi) ani.
 
Tribunalul a desființat: a) poziţia nr. 7164 (sold. A.A.) din „Registrul Predare-Primire Telefoane Mobile” (Anexa A-S 926 din 07.04.2022) al Unităţii Militare 02025 Mamaia Sat; b) poziţia nr. 1187 (cap. B.B.) din „Registrul Predare-Primire Telefoane Mobile” al Unităţii Militare 02025 Mamaia Sat.
 
Incidentul a avut loc la data de 19 martie 2022, când un tânăr militar din Constanța ar fi fost atacat de o persoană, care i-a sustras arma și muniția de război aferentă.
 
După eveniment, mai multe filtre în Mamaia, Constanța, localitățile învecinate, dar și în mai multe județe au fost instituite de polițiști, militari și jandarmi, pentru depistarea armei sustrase, dar și pentru identificarea suspectului.
 
Potrivit autorităților, 96 de filtre ale forțelor de ordine au fost organizate în cinci județe, fiind implicate 300 de efective.
 
Mai mult, scafandrii militari au căutat arma și în Canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari.
 
Tot în acest context, paza a fost sporită și la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, dar și la Consulatul Federației Ruse la Constanța.
 
La jumătatea lunii 2022, arma a fost găsită chiar de militarul atacat în post.
 
Deși arma și muniția aferentă au fost găsite procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța încearcă să depisteze persoana care ar fi sustras arma de la militar.
 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Motivarea judecătorilor în dosarul armei furate din Mamaia! „Preocupările religioase nu îl degrevează de obligația de a-și apăra țara!“
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii