Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Black Wave Center, compania ce deține spațiul de joacă Lake View, la judecată cu Apele Române. În joc este plaja din Mamaia!

ro

19 Mar, 2022 00:00 2249 Marime text
Plaja Mamaia. Foto din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Potrivit datelor oficiale, la baza procesului stă subsectorul de plajă din Mamaia închiriat de la ABADL de către Black Wave Center  din 2014.
  • Se arată în Hotărârea 53/2022 a Tribunalului Constanța că firma a solicitat „anularea notificării de reziliere a Contractului de închiriere nr. (...) comunicată prin Adresa nr. (...) din (...).08.2021“, emisă de ANAR – ABADL.
  • Pe scurt, reprezentanții companiei au susținut în proces că, la momentul emiterii notificării de către Apele Române, contractul ar fi fost deja reziliat de către firmă (din 16.08.2021), pentru că ABADL nu ar fi respectat obligațiile privind predarea subsectorului de plajă.
  • La începutul acestui an, Tribunalul a decis respingerea acțiunii demarate de Balck Wave Center, astfel că, acum, cazul a ajuns la Curtea de Apel Constanța, în urma recursului declarat de societatea privată.
 
Compania Black Wave Center, controlată de Adriana Strutinsky, fosta soție a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, se judecă la instanțele din Constanța cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral!
 
Potrivit datelor oficiale, la baza procesului stă subsectorul de plajă din Mamaia închiriat de la ABADL de către Black Wave Center  din 2014.
 
Dosarul, înregistrat la instanțele de judecată sub indicativul 7935/118/2021, în care reclamant este SC Black Wave Center SRL, iar pârâtul este Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, a fost analizat inițail de Tribunalul Constanța.
 
La începutul acestui an, Tribunalul a decis respingerea acțiunii demarate de Balck Wave Center, astfel că, acum, cazul a ajuns la Curtea de Apel Constanța, în urma recursului declarat de societatea privată.
 
Se arată în Hotărârea 53/2022 a Tribunalului Constanța că firma a solicitat „anularea notificării de reziliere a Contractului de închiriere nr. (...) comunicată prin Adresa nr. (...) din (...).08.2021“, emisă de ANAR – ABADL.
 
Pe scurt, reprezentanții companiei au susținut în proces că, la momentul emiterii notificării de către Apele Române, contractul ar fi fost deja reziliat de către firmă (din 16.08.2021), pentru că ABADL nu ar fi respectat obligațiile privind predarea subsectorului de plajă.
 
„Ignorând notificarea de reziliere a Contractului comunicată de subscrisa și recepționată de ABADL, pârâta, prin Adresa nr. (...).08.2021 i-a notificat cu privire la rezilierea Contractului de către aceasta începând cu data de 20.08.2021“, au susținut reprezentanții Black Wave în proces.
 
Ce a stabilit prima instanță
 
După analizarea actelor depuse la dosarul cauzei, însă, magistrații Tribunalului Constanța au decis să respingă acțiunea promovată de Black Wave Center.
 
În motivarea acestei decizii, judecătorii au arătat că „într-o ultimă solicitare de  îndeplinire a obligație contractuale, respectiv de încheiere a  procesului – verbal de predare primire a sectorului de plajă,  prin adresa  nr 14158/11.08.2021( f 60),  pârâta solicită ca în termen de 5 zile de la primirea prezentei să se prezinte la sediul autorității în vederea încheierii actului“.
 
„Drept răspuns la solicitarea venită din partea autorității, la data de 16.08.2021 (...), sub nr 1656, înregistrată la ANAR _ ABADL sub nr 14469/16.08.2021, reclamanta comunică acesteia  notificarea de  reziliere a contractului de închiriere  nr. (...) pentru neîndeplinirea  obligație de predare a subsectorului de plajă Mamaia VI, subsector 8, în suprafață de 7151 mp,  aşa cum este aceasta evidențiată în  art 1 şi 2 din Contract, obligație stabilită în sarcina acesteia prin art 11.1 din contract“, se mai arată în hotărârea Tribunalului.
 
Judecătorii au mai spus de asemenea că, „fără a demonstra demersurile anterioare  privind determinarea pârâtei şi, implicit, refuzul acesteia de a da curs solicitării de a încheia actul obligatoriu, conform contractului, reclamanta, prin adresa mai sus menționată, şi fără a avea în vedere adresa din 11.08.2021 prin care ANAR _ ABADL a solicitat acesteia prezentarea în 5 zile la sediu în vederea încheierii actului  solicitat, a încercat  pasarea  neîndeplinirii obligațiilor contractuale în sarcina locatorului,  efectul ducând la o reanalizare a obligațiilor pecuniare rezultate din plata chiriei aferente  perioadei de  folosire a plajei închiriate“.
 
 
Potrivit instanței, „în acest context,  dar şi al neîncercării reclamantei de a se prezenta la termenul acordat şi nici ulterior, în vederea  încheierii procesului – verbal de predare/ preluare a sectorului de plajă conform contractului de închiriere, la data de 24.08.2021, sub nr 14469, ANAR _ ABADL comunică acesteia notificarea de reziliere a contractului de închiriere nr (...), cu nr de înregistrare nr 1656/16.08.2021 înregistrată la ABADL nr 14469/16.08.2021, luând  astfel practic  act  de voința acesteia“.
 
„De altfel, din conținutul acesteia reiese  practic  că ANAR _ ABADL a avut în vedere nerespectarea prevederilor  art 9.16 din contract  şi art 14 din contract, vinovăția în neîndeplinirea obligație aparținând locatarului şi nu locatorului, care  prin mijloacele specifice a încercat  în mai multe rânduri îndeplinirea obligațiilor contractuale, rămase fără răspuns până la data luării deciziei de reziliere“, se mai arată în hotărârea judecătorilor.
 
Cifrele Black Wave Center
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 18.03.2022, compania Black Wave Center a fost înființată în 2011 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia, nr. 283C, obiectul de activitate fiind reprezentat de „alte activități recreative și distractive n.c.a.“.
 
Asociat unic și administrator este Adriana Strutinsky, fosta soție a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.
 
În 2018, firma a avut 38 de angajați, profitul a fost 331.737 de lei, iar cifra de afaceri este 4.534.590 de lei.
 
În 2019, numărul angajaților a fost 44, profitul a fost 951.553 de lei, iar cifra de afaceri a fost 5.502.481 de lei.
 
În 2020, au rămas 39 de angajați, profitul a fost 163.365 de lei, iar cifra de afaceri a fost 3.368.679 de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Black Wave Center a încheiat patru contracte de achiziții publice, în valoare totală de 12.529 de lei, toate cele patru fiind încheiate în lunile noiembrie și, respectiv, decembrie 2021, două dintre acestea fiind semnate cu Penitenciarul-Spital Poarta Albă și două cu Pentenciarul Poarta Albă.
 
Așa cum am precizat anterior, în procesul cu Apele Române, decizia Tribunalului Constanța a fost deja atacată în recurs de către reprezentanții companiei, iar cazul a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța, unde urmează să se stabilească data primei înfățișări.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – rejust.ro – Hotărârea nr. 53/2022
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
De ce s-au opus judecătorii din Constanța radierii sechestrului de pe un teren vizat de Dosarul Retrocedărilor
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii