Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul suspectat că a incendiat Biserica „Sf. Mina“ din Constanţa a fost condamnat. Iată ce pedeapsă a primit!

ro

23 Sep, 2017 00:00 2815 Marime text
Individul suspectat că, în luna februarie, a incendiat Biserica „Sf. Mina“ din Constanţa a fost condamnat. Ieri, Judecătoria Constanţa a decis aplicarea a doi ani de închisoare cu suspendare, pentru distrugere. Mai mult, cel în cauză a fost obligat la muncă în folosul comunităţii pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, el va trebui să achite suma de 20.000 de lei, cu titlu de daune materiale.
 
Judecătoria Constanţa a mai dispus punerea în stare de libertate a inculpatului, precum şi menţinerea măsurii de siguranţă a obligării la tratament medical, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că, în data de 16 februarie, pompierii din cadrul ISU „Dobrogea“ au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu la biserica de lemn din parcul Tăbăcărie. La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale şi s-a intervenit pentru lichidarea focului, care se manifesta pe o zonă din peretele exterior al lăcaşului de cult.
 
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, presupusul autor al incendiului de la Biserica „Sfântul Mucenic Mina“ a fost identificat la aproximativ o săptămână de la comiterea faptei.
 
„Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracţiuni de distrugere prin incendiere, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Constanţa l-au depistat pe T.A.-S., în vârstă de 41 de ani, din Constanţa, bănuit de comiterea faptei. Astfel, la data de 16.02.2017, bărbatul în cauză ar fi incendiat un lăcaş de cult de pe raza municipiului Constanţa, creând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei, prin distrugerea a 10% din clădire. La data de 24.02.2017, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind escortat şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Constanţa“, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii